Μπορεί οι πιο πρόσφατες κινηματογραφικές μεταφορές του Star Wars να μην έχουν πάει και πολύ καλά, η Disney όμως (η οποία έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Star Wars από τον Τζορτζ Λούκας) ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά βασισμένη στις ταινίες για τη νέα της συνδρομητική πλατφόρμα, Disney+.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline, η Disney έχει στα «σκαριά» μία σειρά με πρωταγωνιστή τον Όμπι Ουάν Κενόμπι (Obi-Wan Kenobi). Mάλιστα, για τη θέση του πρωταγωνιστή συζητείται πολύ έντονα το όνομα του Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, ο οποίος είχε ενσαρκώσει τον δάσκαλο Τζεντάι στην κινηματογραφική τριλογία του 1999-2005.

Η φημολογία θέλει τον ηθοποιό να θέλει να επιστρέψει με χαρά στον ρόλο και να συμφωνεί με την πρόταση της Disney.

Η Disney θα διαθέσει στην πλατφόρμα της, η οποία αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, και τη σειρά «The Mandalorian» που αποτελεί μετεξέλιξη της – ακυρωμένης – ταινίας για τον Μπόμπα Φετ, έναν άλλο ήρωα του σύμπαντος του Star Wars.

Η επίσημη ανακοίνωση της σειράς από την Disney αναμένεται στην έκθεση D23 που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια.