Την ψήφιση της τροπολογίας που έφερε στην Βουλή χθες ο Βρούτσης και δημιούργησε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή υπερασπίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ψήφιση της τροπολογίας είναι υπέρ όχι μόνο των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων, ενώ χαρακτήρισε «τον πιο αντεργατικό νόμο που ψηφίστηκε ποτέ» αυτόν της Αχτσιόγλου.

«Δεν είναι καλό να φέρνεις τελευταία στιγμή τροπολογία» παραδέχθηκε ο κ. Γεωργιάδης αλλά τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να το αποφύγει. Ωστόσο χθες αυτό δεν ήταν δυνατόν. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τις συγκεκριμένες τροπολογίες να έρθουν στη Βουλή στο τέλος Σεπτεμβρίου».

«Βγήκαν τα στοιχεία του Ιουλίου και είδαμε ότι είμαστε -14.000 θέσεις. Αυτό οφείλεται στα μέτρα, που πέρασε τελευταία στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ για να σαμποτάρει την ελληνική οικονομία» συμπλήρωσε ο υπουργός εξηγώντας γιατί ήταν επείγον να περάσει η τροπολογία για τις απολύσεις.

«Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε ολόκληρο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο να λειτουργούν νόμοι που είναι κατά των επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζομένων» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης. Σημείωσε δε πως η νομοθέτηση της κυβέρνησης για τους εργολάβους και τις απολύσεις έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση μία εβδομάδα πριν από τις Ευρωκλογές. «Γιατί δεν ψήφιζε τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την λεγόμενη φιλεργατική νομοθεσία;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι με το καθεστώς του βάσιμου λόγου των απολύσεων, υπήρχε ουσιαστικά κίνδυνος «φακελώματος» των εργαζομένων και στιγματισμού τους. «Ο εργοδότης που θα έβλεπε στο βιογραφικό την απομάκρυνση από την προηγουμένη δουλειά, θα μπορούσε να ζητήσει τον φάκελο με την αιτία της απόλυσης» εξήγησε.

Σημείωσε πως τώρα επιστρέφουμε στο καθεστώς που ίσχυε προηγουμένως, με το οποίο ο εργαζόμενος μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσει τα χρήματα, που του οφείλονται.