Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» μιλώντας για τις εντυπώσεις του στην Εθνική Ελλάδας, τονίζοντας πως θα έδινε το βραβείο του MVP που κατέκτησε για να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα αδέρφια του επισημαίνοντας πως στις προπονήσει δεν πειράζουν ο ένας τον άλλον, αλλά προσπαθούν να βελτιωθούν και να βοηθήσουν την ομάδα, ενώ φυσικά έκανε και μια αναφορά στον πατέρα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

Αρχικά είπε: «Θα άλλαζα τον τίτλο του MVP με το χρυσό στην Κίνα. Νιώθω πάντα κάτι ξεχωριστό όταν παίζω για την Εθνική. Όταν είναι να ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας και να ακούς τον εθνικό ύμνο τα συναισθήματα δεν περιγράφονται, μετά το πρώτο καλάθι, οι πρώτες μπαλιές, είναι απίστευτη εμπειρία και κάθε φορά νιώθω τόσο περήφανος σαν να είναι η πρώτη φορά. Το συναίσθημα να νικάς με την Εθνική είναι απίστευτο και έχω ξαναπεί ότι θα είμαι πάντα δίπλα της, αρκεί να είμαι καλά, όπως φέτος το καλοκαίρι».

Για τα αδέρφια του είπε: «Η αλήθεια είναι πως δεν πειράζουμε ο ένας τον άλλον. Προσπαθούμε απλά να ενθαρρύνει ο ένας τον άλλο και να τον βοηθά να γίνει καλύτερος. Είναι απίστευτο το συναίσθημα να είμαστε και οι τρεις μαζί, έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσουμε ως εδώ και να το πετύχουμε αυτό. Γι’αυτό και ξέρω ότι η μητέρα μας είναι περήφανη, το ίδιο και ο πατέρας μας που είμαι σίγουρος ότι μας καμαρώνει από εκεί ψηλά που μας βλέπει».