Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό με λαχανικά της εποχής τα ρολάκια μελιτζάνας με γέμιση φέτα, ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης, έχουν θέση στο καθημερινό κι όχι μόνο τραπέζι, και θα τα απολαύσουν άπαντες!

Υλικά

3-4 μελιτζάνες

1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

120 γραμμάρια πάστα ελιάς

1 λεμόνι για το χυμό του

1/2 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

250 γρ. φέτα

3 μεγάλες ντομάτες

12 κομμάτια 4×4 εκ. κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, από κονσέρβα

μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα μας ανακατεύοντας την πάστα ελιάς, το λεμόνι, το μπούκοβο και το σκόρδο σε ένα μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις. Παράλληλα ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Κόβουμε τις κορυφές τους και στη συνέχεια τις τεμαχίζουμε σε μέτριες φέτες ώστε να έχουμε 24. Αλείφουμε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο. Τις βάζουμε πάνω στη σχάρα και τις ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαραθούν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Αφαιρούμε από τη σχάρα, τις αλείφουμε με λίγη από τη μαρινάδα και τις διατηρούμε ζεστές σε ένα πιάτο. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε τις ντομάτες σε 4 ροδέλες την κάθε μία αφαιρώντας το πάνω και το κάτω κομμάτι της κάθε ντομάτας, τυχόν σπόρια και τα πολλά ζουμιά, ώστε να μην έχει υγρασία το φαγητό μας μετά. Κόβουμε τη φέτα σε 12 κομμάτια. Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε μία φέτα μελιτζάνας. Στη συνέχεια τοποθετούμε και άλλη μία φροντίζοντας να επικαλύπτονται κατά 2-3 εκ. Επάνω στην ένωση βάζουμε μια ροδέλα από τις ντομάτες και την καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι φέτα και πάνω από αυτή ένα κομμάτι από τις πιπεριές. Αλείφουμε και πάλι με λίγη από τη μαρινάδα. Τυλίγουμε τη μια φέτα της μελιτζάνας πάνω από την πιπεριά και φέρνουμε και τη δεύτερη άκρη της μελιτζάνας πάνω από την πρώτη. Με τη βοήθεια άλλης μιας οδοντογλυφίδας στερεώνουμε το πακετάκι μας. Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα. Ψήνουμε στο γκριλ για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το τυρί. Σερβίρουμε αλείφοντας με την υπόλοιπη μαρινάδα μας και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.