Στο στοίχημα του νέου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα πρέπει να δείξει στους επενδυτές ότι η πρώτη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πιο τολμηρά μέτρα για την αναδιάρθρωση της οικονομίας και να την απαλλάξει από τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία και την φοροδιαφυγή αναφέρεται ο Bloomberg.

Το άρθρο σημειώνει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να επίσης να πείσει τους εξουθενωμένους από την κρίση Έλληνες ότι μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε καλύτερες εποχές – ενώ παράλληλα θα έχει να διαχειριστεί και τους περιορισμούς των δανειστών όπως ο προκάτοχός του Αλέξης Τσίπρας».

«Αν ο Μητσοτάκης κάνει κάποια από τα πράγματα που είπε ότι θα κάνει, μέσα στους επόμενους 12 μήνες, τότε θα βρεθούμε στο σωστό δρόμο», δήλωσε στο Bloomberg ο Άντριου Λιβέρις  πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Στο άρθρο αναφέρονται οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για μείωση φόρων και παροχή κινήτρων στους επενδυτές καθώς και την αποδέσμευση έργων αξίας 11 δισ. ευρώ που είναι κολλημένα για χρόνια.

«Οι επενδυτές θα περιμένουν να δουν κατά τις πρώτες 100 ημέρες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και αν οι πολίτες θα βγουν ξανά στους δρόμους» σημειώνει ο πρόεδρος της ομάδας Hellenic Initiative, Γιώργος Στάμας.