Παρόλο που το πόσο θα κρατήσει το μαύρισμα εξαρτάται από το δέρμα και τον τύπο της επιδερμίδας της καθεμιάς, υπάρχουν τρόποι που μπορείς να το παρατείνεις. Ας πιάσουμε όμως τα του ασφαλούς μαυρίσματος από την αρχή, ξεκαθαρίζοντας ότι το καλύτερο μαύρισμα είναι αυτό που αποκτιέται σταδιακά όταν χρησιμοποιούμε το σωστό αντηλιακό για τον τύπο του δέρματός μας, με δείκτη προστασίας κατά της ακτινοβολίας.

Για να αποκτήσουμε το τέλειο μαύρισμα καλό είναι να μην ξεχνάμε να τηρούμε το… τόσο όσο σηκώνει το δέρμα μας κατά το μαύρισμα, και κυρίως να θυμόμαστε την απολέπιση και την ενυδάτωση του δέρματος. Απολεπίζοντας το δέρμα  2 με 3 φορές την εβδομάδα απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και δίνουμε την δυνατότητα στο δέρμα μας να αναπνεύσει και έτσι πετυχαίνουμε ομοιόμορφο μαύρισμα.

Με την έκθεση στον ήλιο το δέρμα ταλαιπωρείται κι αφυδατώνεται. Η ταλαιπωρία αυτή επηρεάζει και το μαύρισμά μας καθώς η αφυδατωμένη επιδερμίδα ξηραίνεται και ξεφλουδίζει. Μία ενυδατική κρέμα ή λάδι με υψηλή περιεκτικότητα σε ενυδατικούς παράγοντες και λιπαρά οξέα, καταπραϋντική δράση και αντιοξειδωτικές βιταμίνες, αναστρέφουν τις βλάβες των ελεύθερων ριζών που εκτός των άλλων προκαλούν και την πρόωρη γήρανση στο δέρμα. Παράλληλα να θυμάστε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας πίνοντας τα υγρά που απαιτούνται.

Απαραίτητες για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα ειδικά μετά την έκθεση στον ήλιο είναι οι βιταμίνες Α, Β2, Ε και C, ανεξάρτητα εάν τις λαμβάνουμε μέσω της διατροφής όλο τον χρόνο είτε και μέσω μίας ενυδατικής κρέμας ή λαδιού. Συνεχίστε να καταναλώνετε καρότα και λαχανικά με έντονα χρώματα (π.χ. σπανάκι), αλλά και φράουλες, ρόδι, εσπεριδοειδή και πράσινο τσάι, κι αβγά  και θα αποζημιωθείτε.

Έτσι ή αλλιώς προτιμήστε τα ανοιχτόχρωμα ρούχα, που τονίζουν το μαύρισμά σας. Επίσης αποφύγετε το έντονο βάψιμο, καθώς το φυσικά μαυρισμένο δέρμα αναδεικνύεται καλύτερα όταν βάφεσαι διακριτικά. Ακόμη αποφύγετε μάσκες ομορφιάς, που έχουν λευκαντική δράση, όπως αυτές με βάση το λεμόνι. Επιστρατεύστε την καλύτερη διάθεσή σας κι απολαύσετε με ασφάλεια τον ήλιο και την θάλασσα.