Είστε διακοπές κι απολαμβάνετε τον ήλιο και τη θάλασσα με όλα σας το είναι και καλά κάνετε. Όμως φεύγοντας από  την παραλία κι επιστρέφοντας στο χώρο διαμονής σας κατά πόσο τηρείτε την ρουτίνα ομορφιάς σας,  ώστε,  αφού καθαρίσετε καλά από υπολείμματα αντηλιακού, αλατιού, ιδρώτα κι άμμου, πρόσωπο, σώμα και μαλλιά, να ενυδατωθείτε αποκαθιστώντας την υγρασία και εξασφαλίζοντας την ελαστικότητα και την υγεία τους;

Τι επιβάλλετε να κάνετε; Πλύνετε το πρόσωπό σας καλά μετά από μια μέρα στην παραλία, ώστε να απομακρύνετε ότι έχει κολλήσει εκεί, να μην φράξει τους πόρους και να αναπνεύσει το δέρμα σας.

Αν δεν έχετε καεί από τον ήλιο, κάντε μια απαλή απολέπιση (π.χ. με καστανή ζάχαρη αναμεμειγμένη με αμυγδαλέλαιο) για να καθαρίσετε απαλά τα άνω στρώματα.

Στη συνέχεια ενυδατώστε με ένα ελαφρύ λάδι το δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια μάσκα προσώπου, π.χ. με τριαντάφυλλο και αλόη. Αποφύγετε τα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών, επειδή προκαλούν αντίδραση φωτοτοξικότητας, που δημιουργεί σημάδια και ουλές.

Για να καθαρίσετε το σώμα σας κατά τη διάρκεια του ντους ή του μπάνιου σας χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι αλλά και λούφα ή βούρτσα σώματος. Στη συνέχεια τοποθετήστε στο δέρμα μια ενυδατική κρέμα.

Εάν έχετε κοκκινήσει από τον ήλιο φροντίστε άμεσα το δέρμα σας. Κάντε ένα χαλαρωτικό λουτρό με γάλα προσθέτοντας μερικά φλιτζάνια πλήρες γάλα στη μπανιέρα ή ταμπονάρετε τα σημεία με μία πετσέτα μουσκεμένη στο γάλα, αφού το γαλακτικό οξύ απολεπίζει απαλά από τα νεκρά κύτταρα τροφοδοτώντας το δέρμα με πρωτεΐνες και βιταμίνες Α, D και Ε.

Να μην ξεχνάτε ότι εκτός από το δέρμα και τα μαλλιά δοκιμάζονται από τον ήλιο. Προμηθευτείτε αντηλιακά σαμπουάν που βοηθούν την τρίχα, αλλά κι άλλα ενυδατικά προϊόντα, ίσως και κάποια μάσκα μαλλιών. Χρησιμοποιείστε κάποια έλαια στις άκρες των μαλλιών σας, όπως αμυγδαλέλαιο, jojoba, ελαιόλαδο και αποφύγετε το styling για κάποιες ημέρες.

Παράλληλα μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε καταναλώνοντας τα υγρά που απαιτούνται, καθώς και σαλάτες και φρούτα που περιέχουν πολύ νερό (π.χ. καρπούζι, πεπόνι, ντομάτες, αγγουράκια). Καλές διακοπές!