Στην σύλληψη του 27χρονου αγρότη που διέμενε στην περιοχή του Μάλεμε προχώρησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας οι αστυνομικές αρχές των Χανίων για την ανθρωποκτονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ιτον, η οποία είχε εντοπιστεί νεκρή πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της μέσα σε σπηλιά στην περιοχή του Μάλεμε Χανίων.

Ο 27χρονος πατέρας δύο παιδιών, προσήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και σύμφωνα με πληροφορίες μιλώντας στους αστυνομικούς ομολόγησε την πράξη του. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 27χρονο μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών στην προσπάθεια των αρχών για άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης.

Νωρίς το βράδυ και αφού ο 27χρονος είχε ομολογήσει την πράξη του υπέδειξε το σημείο όπου δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα, πολύ κοντά στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και λίγο πριν το μνημείο των Ευελπίδων στο Κολυμπάρι.

Αστυνομικοί του εγκληματολογικού, απέκλεισαν την περιοχή, ερεύνησαν το χώρο και συνέλεξαν επιπλέον στοιχεία που «σκιαγραφούν» το έγκλημα και «δένουν» την υπόθεση.

Σοκάρει η ομολογία

Σύμφωνα με το flashnews.gr  ο δράστης φέρεται να συνάντησε ενώ κινείτο με το αυτοκίνητό του, την 60χρονη βιολόγο που έκανε τζόκινγκ, στο συγκεκριμένο σημείο (ΦΩΤΟ)

Το σημείο της δολοφονίας που το υπέδειξε ο καθ’ ομολογία δράστης

Τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του για να την ακινητοποιήσει, έχοντας σεξουαλικό κίνητρο, ενώ στη συνέχεια, όταν η γυναίκα έδινε μάχη να ξεφύγει από τα χέρια του 27χρονου, τη μαχαίρωσε και της έκλεισε μύτη και στόμα με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

Έπειτα, σε μια προσπάθεια να καλύψει τα ίχνη του, μετέφερε το άψυχο σώμα της στη σπηλιά στο Μάλεμε όπου εντοπίστηκε «θαμμένη» στις 9 Ιουλίου από δύο ερασιτέχνες σπηλαιολόγους.

Την ίδια ώρα πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται ένα ακόμη άτομο που φέρεται να βοήθησε τον 27χρονο να μεταφέρει το πτώμα της 60χρονης στη σπηλιά στο Ξαμμουδοχώρι.

Ποιος είναι ο 27χρονος

O 27χρονος, είναι αγρότης στο επάγγελμα, πατέρας δύο παιδιών, με καταγωγή από το Μάλεμε ενώ διέμενε σε περιοχή της Κισάμου και δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Σύμφωνα με το cretapost.gr ο 27χρονος, γνώριζε την ευρύτερη περιοχή όπου βρέθηκε η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας Suzanne Eaton σαν την παλάμη του χεριού του

Ο νεαρός άνδρας, έχει περιουσία στη θέση Ξαμουδοχώρι του Δήμου Πλατανιά, όπου βρίσκεται και το γερμανικό δαιδαλώδες καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο εσωτερικό του οποίου, βρέθηκε το σώμα της άτυχης επιστήμονα σε προχωρημένη σήψη.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος της 60χρονης, επεδείκνυε ιδιαίτερη ροπή στην εξερεύνηση της φύσης και σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost πριν από τρία περίπου χρόνια είχε εξερευνήσει τη σπηλιά και μάλιστα είχε καταγράψει την προσπάθειά του αυτή σε video.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη βιολόγος από την Αμερική είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιουλίου, η σορός της εντοπίστηκε στις 9 Ιουλίου, έπειτα από μια πρωτοφανή κινητοποίηση τόσο των τοπικών αρχών, όσο και εθελοντών, εντός και εκτός Ελλάδας.