Στην άμεση εκταμίευση έκτακτης επιχορήγησης στους Δήμους Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας για την αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών, καθώς και η διάθεση των απαιτούμενων ποσών για τις αποζημιώσεις από τα κονδύλια του Υποδομών, αν χρειαστεί κι από το αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οταν εκδηλώθηκε το φαινόμενο καταγράφηκαν ταχύτητες άνω των 150 χιλιομέτρων, είπε χαρακτηριστικά

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως για την κατάσταση στην Χαλκιδική. Στη συνέχεια επικοινώνησε με τον υπ. Προστασία του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη και του ανέθεσε όλον τον συντονισμό,

Με την σειρά του ο υπ. Προστασίας του Πολίτης συντόνισε όλη την επιχείρηση.

Μέσω του υπουργού Υγείας ο πρωθυπουργός είχε άμεση ενημέρωση για τα θύματα.

Κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα αποσταλούν άμεσα για να εκτιμήσουν τις ζημιές.

Ο  Στρατός συνδράμει την αποκατάσταση των υποδομών.

Η καταγραφή των ζημιών έχει ξεκινήσει, ενώ αποφασίστηκε η άμεση εκταμίευση κονδυλίων για αποζημιώσεις.

Όπως ανακοίνωσε το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση καθώς όπως είπε το πρόβλημα με τη ΔΕΗ έχει να κάνει με την υψηλή τάση.

Επισήμανε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή.

Οι ξένες πρεσβείες έχουν ενημερωθεί για τους νεκρούς υπηκόους τους από την καταιγίδα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπους.

Ο νέος ΓΓ Πολιτικης Προστασίας έχει εγκατασταθεί στην Χαλκιδική.

Ερωτηθείς σχετικά αν θα μεταβεί στην πληγείσα περιοχή ο πρωθυπουργός, είπε ότι θα κριθεί ένα είναι απαραίτητο τις επόμενες  μέρες , τονίζοντας ότι δεν είναι ώρα για επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις.