H δίκη αναφορικά με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έλαβε τέλος σήμερα με την ανακοίνωση των ποινών στους 8 από τους 9 κατηγορούμενους από την έδρα του δικαστηρίου.

Αμέσως μετά τη δίκη ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας Γιακουμάκης, δημοσιοποίησε ένα έγγραφο σημείωμά του:  «Νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον των κόσμο αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτήν την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη μου δεν ντρέπομαι, για την Κρήτη δεν ντρέπομαι», αναφέρει στο γράμμα του ο πατέρας του άτυχου νέου και καταλήγει: «Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης».

Υπενθυμίζεται ότι 3 από τους 8 ανήλικοι κατηγορούμενοι, καταδικάστηκαν από το δικαστήριο σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας. Για τους υπόλοιπους 5 η συνολική ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 36 μηνών. Ωστόσο αναμένεται ακόμα να αποφασιστεί αν η ποινή θα είναι με αναστολή. Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν κατά περίπτωση το άρθρο 133 του Π.Κ. για την «εφηβική και μετεφηβική ωριμότητα» καθώς και τον πρότερο και σημερινό έντιμο βίο.