Η άνοδος της θερμοκρασίας επιβάλει να γευτούμε κάτι γλυκό και δροσιστικό. Ακολουθούν τρεις συνταγές για καλοκαιρινά γιαουρτογλυκά με φρέσκα φρούτα που παρασκευάζονται εύκολα και σας βγάζουν ασπροπρόσωπες καλύπτοντας την ανάγκη μικρών και μεγαλύτερων για γλυκό, ενώ προσφέρουν λίγες θερμίδες και μεγάλη ποσότητα βιταμινών.

Τάρτα με ροδάκινα ή νεκταρίνια και γιαούρτι

Υλικά

Για τη βάση

200 γραμμάρια μπισκότα

110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

Για την επικάλυψη

150 γραμμάρια γιαούρτι

3 κουταλιές της σούπας μέλι

3 φλιτζάνια φρέσκα ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και στη συνέχεια θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα προσέχοντας να μην γίνουν τελείως σκόνη. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και πιέζουμε στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα. Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας. Αφού δούμε ότι ψήθηκε βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει ή βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά. Ετοιμάζουμε και την επικάλυψη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση το αλείφουμε με το γιαούρτι, διακοσμούμε με τα φρέσκα ροδάκινα και βάζουμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με νεκταρίνια.

Παγωμένο γιαούρτι με φρούτα

Υλικά

κατεψυγμένα φούτα της επιλογής σας (π.χ. μπανάνα, φράουλες, μάνγκο)

γιαούρτι

γλυκαντικό

Για το γαρνίρισμα

μαρμελάδα

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε τα φρούτα της αρεσκείας μας (π.χ. μπανάνα, φράουλες και μάνγκο), τα βάζουμε σε καθαρά σακουλάκια και τα καταψύχουμε μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Οταν είναι να φτιάξουμε το γιαουρτογλυκό μας τοποθετούμε στο blender 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι, τα κατεψυγμένα φρούτα και το γλυκαντικό εφόσον χρειάζεται κι αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα ενώ ενδιαμέσως διακόπτουμε το χτύπημα κι ανακατεύουμε τα υλικά με μία σπάτουλα. Μόλις ετοιμαστεί  το μείγμα το μοιράζουμε σε δύο μπολάκια και προσθέτουμε από 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι σε κάθε μπολ. Ανακατεύουμε ελαφρά να σμίξει το μείγμα με το στραγγιστό γιαούρτι διατηρώντας την διχρωμία που σχηματίζεται. Σερβίρουμε με λίγη μαρμελάδα για γαρνιτούρα. Μπορείτε να προσθέσετε όλο το γιαούρτι στο blender από την αρχή ή να αυξομειώσετε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε να είναι η γεύση κι η περιεκτικότητα του φρούτου.

Γιαουρτογλυκό με φρέσκα φρούτα

Υλικά

500 ml γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι

2 ροδάκινα

2 αχλάδια

2 βερύκοκα

2 βανίλιες ή 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας

μια πρέζα κανέλα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι, τη βανίλια και το μέλι. Τα τοποθετούμε σε μπολάκια και σερβίρουμε με λίγη κανέλα από πάνω κι αν θέλετε και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.