Μια εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή συνταγή για ένα αγαπημένο γιαπωνέζικο πιάτο με ζουμερό, τρυφερό και νοστιμότατο φιλέτο κοτόπουλου, καλυμμένο από καραμελωμένη σάλτσα Teriyaki.

Υλικά

Για τη σάλτσα

250 ml ζωμός κοτόπουλου

80 ml σάλτσα σόγιας

50 γραμμάρια μίγμα με μαύρη ζάχαρη και με γλυκαντικό από το φυτό stevia

55 γρ. μηλόξυδο

Για το κοτόπουλο

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κόκκινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένες σε λωρίδες

1 κ.σ. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα

ρύζι Jasmine ή Basmati στον ατμό

1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα Teriyaki. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και βράζουμε ανακατεύοντας συχνά πυκνά, μέχρι το υγρό να μειωθεί περίπου στο ⅓ και να ρέει ελαφρώς σαν σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο πλάι. Τη σάλτσα σάλτσα Teriyaki μπορείτε επίσης να την φτιάξετε βράζοντας εφόσον το έχετε γιαπωνέζικο κρασί (50 ml Sake κι άλλα 50 ml Mirin) με σάλτσα σόγιας (60 ml Light) και ζάχαρη λευκή (1 κουταλιά σούπας). Βάζουμε ένα wok ή ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω στη φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε την κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε τις πιπεριές. Σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα απο τη δόση Teriyaki που φτιάξαμε και σοτάρουμε μαζί με τα υλικά μέχρι να δέσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές πάνω σε ατομικά μπολ με ρύζι ατμού Jasmine ή Basmati. Καλύπτουμε με όση σάλτσα απέμεινε στο wok ή στο τηγάνι και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι και σερβίρουμε.