Μια συνταγή για εύκολη στην παρασκευή και πεντανόστιμη πίτσα με τέσσερα τυριά και μυρωδικά από τις γλάστρες σας, που θα απολαύσει όποιος τη δοκιμάσει, δεδομένου ότι η σπιτική πίτσα εάν ξέρεις πώς να τη φτιάξεις είναι πάντα καλύτερη.

Υλικά

350-400 γραμμάρια ζύμη για πίτσα
250 γρ. κίτρινη μοτσαρέλα τριμμένη

100 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια
80 γρ. ρικότα ή ανθότυρο σε κομμάτια
80 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες
2 κουταλιές σούπας έτοιμη σάλτσα πέστο
2-3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
από 1 κουταλάκι γλυκού φρέσκια ρίγανη (ή και ξερή) και φρέσκο θυμάρι (αν διαθέτουμε)
μερικά φύλλα βασιλικού ολόκληρα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250ο C. Ανοίγουμε τη ζύμη αρκετά λεπτή και την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι για πίτσα. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και από πάνω απλώνουμε με το κουτάλι τη σάλτσα πέστο. Βάζουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και σκεπάζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Σκορπίζουμε τα κομμάτια της φέτας. Από πάνω μοιράζουμε τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι. Βάζουμε και τα κομμάτια της ρικότας ή του ανθότυρου και τελειώνουμε με τις φλοίδες της παρμεζάνας. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτσα για 15'-20΄, μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας από κάτω και να λιώσουν τα τυριά. Μόλις τη βγάλουμε μοιράζουμε επάνω τα φύλλα του βασιλικού ολόκληρα ή κομμένα (ανάλογα με το μέγεθός τους) και σερβίρουμε.