Η στάση της Φώφης Γεννηματά βοηθά προεκλογικά την Νέα Δημοκρατία και περιορίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο αντιπολίτευσης που ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπό την σκιά της ρήξης του με την πρόεδρο της παράταξης.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την συμπεριφορά της κ. Γεννηματά «επιλογή αυτοχειριασμού» του ΚΙΝΑΛ.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως «είμαι θύμα μιας σκοπιμότητας που εκφράζει προσωπικά η κ. Γεννηματά».

Περιγράφοντας το τι διημήφθη στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν ήξερε καν γιατί τον κάλεσε: «Αφού κάναμε μια χαλαρή και χλιαρή συζήτηση για εκλογικά αποτελέσματα μου ανακοίνωσε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της. Οτι έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο. Μου ανακοίνωσε ότι όχι απλώς έχει αποφασίσει, αλλά έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο. Δεύτερον ότι έχει καταλάβει πως δε με ενδιαφέρει να είμαι στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αλλά διεκδικώ ευρύτερο ρόλο και τρίτο ότι έχει δεσμευτεί σε τρίτο πρόσωπο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Δεν υπάρχει προηγούμενο αρχηγού που να γύρισε και να έκανε τον πολιτευτή., εξήγησε για την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη.

Συνέχισε λέγοντας ότι συμβολίζει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολίασε για τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ ότι τότε ήταν μέλος και η Φώφη Γεννηματά.

Είμαι θύμα μίας σκοπιμότητας την οποία εκφράζει η κυρία Γεννηματά προσωπικά, είπε, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι καταστρέφει την παράταξη.

Σε ερώτηση αν μπορεί να επιστρέψει επανέλαβε ότι είμαι μέλος του ΚΙΝΑΛ, αλλά δε με θέλουν. Αντί να είμαστε με το στρατόπεδο της νίκης κρατάμε το χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένας σαφής υπαινιγμός για τις συνέπειες της απουσίας του.