Καλοκαιράκι μύρισε κι όλες ονειρευόμαστε τις αποδράσεις μας σε τόπους που αγαπάμε και νησιά που θέλουμε να γνωρίσουμε και τις εξορμήσεις μας στις παραλίες. Μπορεί ψυχολογικά να είστε έτοιμες από καιρό… για όλα αυτά, όμως  κατά πόσο έχετε φροντίσει το σώμα σας, αλλά και για τον απολύτως απαραίτητο εξοπλισμό σας πριν εκτεθείτε στον ήλιο; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:

Αν παρόλο που ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα για την πρώτη σας βουτιά απέχετε από το ιδανικό βάρος, μη χάνετε το κέφι σας. Ξεκαθαρίστε στο κεφάλι σας ότι στις διακοπές και παντού περνάς καλύτερα αν έχεις συμφιλιωθεί με τις μικρές ατέλειές σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να τις διορθώσεις, όμως ακολουθώντας ισορροπημένα προγράμματα διατροφής κι άσκησης κι αφιερώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για ένα επιδιωκόμενο αποτέλεσμα με διάρκεια.

Έτσι κι αλλιώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις εβδομάδες που απομένουν πριν ετοιμάσετε βαλίτσες για να ξεφορτωθείτε τυχόν παραπανίσια κιλάκια. Λειτουργώντας προς αυτή την κατεύθυνση βάλτε στην καθημερινότητά σας την άσκηση, ενθυμούμενες ότι κάθε μορφή γυμναστικής από το γρήγορο περπάτημα μέχρι τη γιόγκα βοηθάει σώμα και πνεύμα. Παράλληλα ακολουθήστε ένα διατροφικό πλάνο που να περιλαμβάνει τα τρία βασικά γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) που συνδυάζονται με φρέσκες σαλάτες και προϊόντα ολικής άλεσης καθώς και τα ενδιάμεσα σνακ με φρούτα  κι ανάλατους ξηρούς καρπούς. Επίσης μειώστε τις μερίδες της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνετε καθημερινά, μην βαρύνετε πολύ το στομάχι σας το βράδυ κι αυξήστε τα υγρά που καταναλώνετε, ώστε να είστε όσο ενυδατωμένες χρειάζεται.

Κοιμηθείτε σωστά.  Χωρίς επαρκή ύπνο, δηλαδή τουλάχιστον επτά  ώρες συνεχόμενες σε ήσυχο, σκοτεινό περιβάλλον με άνετη θερμοκρασία, οι προσπάθειες για να αποκτήσετε το σώμα που επιθυμείτε, θα πέσουν στο κενό, αφού ο ύπνος λειτουργεί ως το «restart» του οργανισμού.

Πριν την πρώτη εξόρμησή σας στην παραλία, επίσης φροντίστε για την σωστή αποτρίχωση της ευαίσθητης περιοχής, βάσει και του μαγιό, που θα φορέσετε. Εκτός από το μοδάτο μαγιό που αναδεικνύει τα ωραία σας σημεία, προμηθευτείτε τα κατάλληλα αντηλιακά προσώπου και σώματος. Εξίσου σημαντικό με την προμήθειά τους είναι το να θυμάστε να τα ανανεώνετε ακόμη κι αν έχει συννεφιά ώστε να προστατεύστε από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Βρείτε αντηλιακά  που σας ταιριάζουν κυρίως βεβαιωθείτε πως θα είστε «καλυμμένες» από τις UVA και τις UVB, γιατί μόνο έτσι θα αποκτήσετε ομοιόμορφο μαύρισμα.

Στην ψάθινη τσάντα που θα πάρετε μαζί σας μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε εκτός από την πετσέτα σας, κι ένα δεύτερο μαγιό, ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου, που επίσης θα σας προστατέψουν από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και βιβλία, tablets και mp3. Επιστρατεύστε και την πιο καλή διάθεσή σας κι είστε έτοιμες να απολαύσετε ήλιο και θάλασσα.