Στην ανακοίνωση των αλλαγών στον Άρειο Πάγο προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά την οποία υπήρξαν ηχηρές αντιδράσεις από μερίδα υπουργών.

«Η χθεσινή άρνηση της ΝΔ να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για συναινετική λύση στον ορισμό ηγεσίας της Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας και του Συντάγματος» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως η διαδικασία προεπιλογής της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής είχε ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή και της ΝΔ ήδη από τα μέσα Μαΐου.

«Η αμφισβήτηση της Νέας Δημοκρατίας δεν βρίσκει απολύτως καμία συνταγματική βάση, ενώ η άρνησή της θέτει οριστικά τέλος και στο δήθεν ηθικό επιχείρημα που προβάλλει, ενώ ταυτόχρονα μοιάζει να υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες και αποτελεί ευθεία προσβολή στην ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση προχώρησε στην άσκηση των καθηκόντων και υποχρεώσεών της, «όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμα και τον νόμο».

Όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, το υπουργικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του αποφάσισε να οριστεί:

Πρόεδρος του Αρείου Πάγου η κυρία Ειρήνη Καλού,

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η κυρία Δήμητρα Κοκοτίνη

και Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυρία Ευαγγελία Νίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο κ. Δημήτριος Μακρής.

«Όλοι οι επιλεγέντες δικαστικοί λειτουργοί έτυχαν ευρύτατης αποδοχής κατά τη διαδικασία προεπιλογής στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και χαίρουν της εκτίμησης του δικαστικού και νομικού κόσμου της χώρας» υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει εντός των επόμενων ημερών το νομοσχέδιο για τους ποινικούς κώδικες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από