Η θερμοκρασία που ανεβαίνει καθώς καταφθάνει το καλοκαίρι, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για φροντίδα του δέρματός μας, που όταν λάμπει από υγεία μας κάνει να νιώθουμε και να δείχνουμε πιο όμορφες ακόμα και χωρίς μακιγιάζ. Πώς όμως θα διατηρήσουμε όμορφη την επιδερμίδα μας και μετά την έκθεσή μας στον ήλιο και στο θαλασσινό αλάτι;

Σημείο κλειδί για την καλή υγεία είναι η ενυδάτωση. Μην ξεχνάτε να πίνετε τα υγρά που απαιτούνται μέσα στην ημέρα, πίνοντας πολύ νερό και καταναλώνοντας χυμούς, πολλά φρούτα και σαλάτες.

Εννοείται πως πρέπει να θυμάστε να φοράτε πάντα αντηλιακό, το οποίο επιβάλλεται να το ανανεώνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μετά την έκθεση στον ήλιο απαραίτητο είναι να καθαρίζετε καλά το δέρμα σας για να φύγει το αντηλιακό από πάνω του, μαζί με τους ρύπους  και τον ιδρώτα, και να αναπνέει το δέρμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρό νερό, μαζί με κάποιο ειδικό σαπούνι για καθαρισμό προσώπου ή κάποιο ειδικό υγρό καθαρισμού. Σε κάθε περίπτωση φροντίστε να σκουπίζετε το πρόσωπό σας με καθαρή πετσέτα ταμποναριστά.

Τα scrub  και τα απολεπιστικά προσώπου (π.χ. γαλακτικό οξύ) επίσης βοηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μετά τον καθαρισμό καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα skin toner, που ενυδατώνει και καταπραΰνει τυχόν ερεθισμούς, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση ενυδατικής μάσκας και κρέμας. Για την ενυδάτωση του σώματος χρησιμοποιείστε ενυδατικές aftersun λοσιόν φυσικά προϊόντα, π.χ. από αλόη, γιαούρτι και αγγούρια.

Βοηθητικά λειτουργούν και τα σπρέι προσώπου. Ψεκάστε το πρόσωπό σας συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το δέρμα σας έτσι θα διατηρήσει την ισορροπία σου, θα ενυδατωθεί και θα λάμπει.

Φτιάξε σπιτικές μάσκες που θα βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Για παράδειγμα μπορείτε να πολτοποιήσετε ντομάτες στο μπλέντερ, να παγώσετε τον χυμό σε μία παγοθήκη και όταν παγώσουν να βάλετε τα παγάκια στο πρόσωπο σας για 4-5 λεπτά και έπειτα να πλύνετε το πρόσωπό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τζελ aloe vera. Καλό καλοκαίρι!