Στην «πατριωτική ψήφο» προσβλέπουν τα λαϊκο-δεξιά και εθνικιστικά κόμματα που κινούνται στον χώρο μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής με στόχο να διεκδικήσουν μερίδιο από την ψήφο όσων αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Τουλάχιστον πέντε κόμματα επενδύουν εκλογικά σχεδόν τα πάντα στα νερά της λίμνης.

Με δεδομένη τη δημοσκοπική εικόνα καταβύθισης του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το εκλογικό ακροατήριο και παρά την πρόσβαση που καταγράφει η ΝΔ, τα κόμματα αυτά επιχειρούν να εμφανιστούν ως original εκφραστές της εθνο-πατριωτικής ψήφου. Με ανιχνεύσιμο αποτύπωμα στις δημοσκοπήσεις, ο άλλοτε βουλευτής του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, Κυριάκος Βελόπουλος, επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, καταγράφεται ως η πιο δυναμική παρουσία μεταξύ των ομοϊδεατών του (κάποιες μετρήσεις έφτασαν να του δίνουν ακόμα και 2,5%) με σημείο αναφοράς κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα.

Γνωστός από τις ακατάπαυστες εκπομπές τηλεπωλήσεων με βιβλία για την ορθοδοξία, το ελληνικό έθνος, την παγκοσμιοποίηση μέχρι τον Πούτιν και το ορθόδοξο τόξο με τη Ρωσία, μαζί με φυλακτά και κεραλοιφές από το Αγιον Ορος, έχει κάνει επιχειρηματικά άλματα.

-Ποιοι εμφανίζονται ως γνήσιοι εκφραστές της εθνοπατριωτικής ψήφου;

-Τι ποσοστά δίνουν οι μετρήσεις σε Γ. Καρατζαφέρη και Κ. Βελόπουλο;

-Γιατί επενδύουν εκλογικά στη Συμφωνία των Πρεσπών;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή

«Ψαρεύοντας» ψήφους στα νερά των Πρεσπών