Λαχταριστή ηπειρώτικη πίτα, που φτιάχνεται εύκολα, η Μπατσαριά, έχει φύλλο από καλαμποκάλευρο και γάλα και γέμιση χόρτα, μυρωδικά και φέτα για το οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

1/2 κιλό καλαμποκάλευρο

450 γραμμάρια καυτό νερό

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

200 γρ. πρόβειο γιαούρτι

 

Για τη γέμιση

800 γρ. καθαρισμένα χόρτα (σπανάκι, καυκαλήθρες, σέσκουλα κτλ)

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κρεμμύδι ξερό

1/2 ματσάκι άνηθο

400 γρ. φέτα

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

αλάτι (και χοντρό)

 

Εκτέλεση

Αφού  ψιλοκόψουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι και τον άνηθο χοντροκόβουμε και τα χόρτα. Στη συνέχεια είτε βάζουμε τα υλικά μας σε στραγγιστήρι με 1 κουταλιά του γλυκού χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε  για 20 λεπτά,ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ψηθούν από την αλμύρα, είτε τα σοτάρουμε ελαφρώς σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο αφού τα αλατίσουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη. Για τη ζύμη βάζουμε το καλαμποκάλευρο σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι. Προσθέτουμε το μισό νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός. Λαδώνουμε ένα ταψί (περίπου 30 εκ.) και στρώνουμε τη μισή ζύμη με τα χέρια σε λεπτό φύλλο. Την ανεβάζουμε λίγο και στα τοιχώματα του ταψιού. Ανακατεύουμε τα χόρτα με την φέτα και απλώνουμε τη γέμιση στο ταψί. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κεσλίου για περίπου 1 ώρα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για να σερβίρουμε.