Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή πραγματοποίησαν πριν από λίγο μέλη του Ρουβίκωνα πιάνοντας στον «ύπνο» της ΕΛ.ΑΣ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 2.10 το μεσημέρι από ομάδα περίπου 15 ατόμων της αναρχικής συλλογικότητας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την οδό Όθωνος , με τα μέλη του Ρουβίκωνα να ανεβαίνουν τα σκαλιά από την πλευρά της Όθωνος, να φτάνουν στο προαύλιο της Βουλής και εν συνεχεία να πετούν μπογιές και καπνογόνα.

Αμέσως μετά, οι νεαροί διέφυγαν ανενόχλητοι προς την πλατεία Συντάγματος. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές από την Αστυνομία.

Εντύπωση προκαλεί πως τα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν μέχρι το προαύλιο της Βουλής, του καλύτερα φυλασσόμενου κτιρίου της Αττικής, και κατάφεραν να πιάσουν στον «ύπνο» τους αστυνομικούς, να πραγματοποιήσουν την επίθεση και να διαφύγουν.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η επίθεση έγινε με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, την ώρα μάλιστα που είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση  στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου  σχετικά με την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου στο απορριπτικό για την άδεια  βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Βούτσης: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η επίθεση

Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση στη Βουλή ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης ενώ απέφυγε να αναφερθεί σε επιχειρησιακά ζητήματα.

Υποστήριξε μάλιστα ότι μετά την επίθεση υπήρξε μία σύλληψη ενώ πρόσθεσε πως αυτές οι ενέργειες δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες.

Διαβάστε ολόκληρη του δήλωση

«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Δεν υπήρξαν εξ’ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φώναξαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα.

Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενεργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύοιυν.

Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».