Είτε είσαι ένας καλοφαγάς Ταύρος, είτε ένας ισορροπημένος Ζυγός, είτε ένας δυναμικός Σκορπιός, υπάρχει ένα πρόγραμμα διατροφής κι άθλησης, το οποίο μπορείς να υιοθετήσεις, που ταιριάζει στο ζώδιό σου και θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς πιο γρήγορα από τα περιττά κιλά, ενόψει και του καλοκαιριού, που καταφθάνει. Γιατί και η απώλεια βάρους επηρεάζεται από τον ζωδιακό τύπο του καθενός. Έχουμε και λέμε:

Ο Κριός σπάνια παρουσιάζει προβλήματα βάρους. Ωστόσο, αν χρειαστεί, να χάσεις δυο τρία κιλάκια, επειδή δεν υπακούς εύκολα σε εντολές, προσπάθησε να κάνεις μικρά γεύματα με πολλές διατροφικές επιλογές, ώστε να μην βαρεθείς… σύντομα. Ή δοκίμασε ένα διαγωνισμό απώλειας βάρους με έναν φίλο σου.  Παράλληλα γυμνάσου με αεροβική γυμναστική, σπριντ και ότι άλλο δοκιμάζει τα όριά σου.

Ο καλοφαγάς Ταύρος είναι δύσκολο να περιορίσει τον εαυτό του. Προσπάθησε να αποκτήσεις διατροφική ρουτίνα, με μικρά τακτικά γεύματα, και με τη βοήθεια κάποιου ειδικού, και βάλε το μασάζ και την άσκηση στη ζωή σου (π.χ. περπάτημα ή τρέξιμο 5 χιλιομέτρων σε συγκεκριμένη ώρα). Χρησιμοποίησε το πείσμα σου για να μείνεις επικεντρωμένος στον στόχο.

Δίδμε δεν έχεις παρά να αξιοποιήσεις την ικανότητά σου να τηρείς ένας πρόγραμμα όταν χρειάζεται. Θετικές σκέψεις και επιμονή, σε συνδυασμό με διαφορετικές ομάδες τροφίμων, κι ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα ασκήσεων (αεροβική και υψηλής έντασης προπονήσεις), θα φέρουν το επιδιωκώμενο αποτέλεσμα.

Ο Καρκίνος όπως κι ο Ταύρος έχει ένα συναισθηματικό δέσιμο με το φαγητό, οπότε επανεκπαίδευσε τον εαυτό σου στην προετοιμασία ελαφριών γευμάτων που δεν είναι παχυντικά. Παράλληλα ενσωμάτωσε yogα και pilates στο πρόγραμμά σου, που θα σε βοηθήσoυν να χαλαρώσεις. Τα αποτελέσματα θα σου δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο.

Λέοντα θα σε βοηθήσει στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος η φαντασία και ματαιοδοξία σου. Φτιάξε υγιεινά πιάτα, γράψου σε γυμναστήριο, βρες κάποιον που θα σε βοηθήσει να κάνεις τις ασκήσεις και φαντασιώσου πόσο… εκθαμβωτικός θα δείχνεις, όταν χάσεις μερικά κιλά.

Παρθένε είσαι της υγιεινής διατροφής οπότε σου ταιριάζει μια δίαιτα, με την καθοδήγηση ενός ειδικού για το τι πρέπει να καταναλώνεις και τι όχι με βάση τον οργανισμό και τις ανάγκες του, καθώς κι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που είναι ρεαλιστικό, εμπεριέχει τον διαλογισμό, κι είναι άκρως οργανωμένο είναι το κλειδί της επιτυχίας σου.

Αν ένας Ζυγός, δεν  μπορεί να πετύχει ισορροπία στη διατροφή του, τότε δεν μπορεί κανείς. Αυτό που σίγουρα σου χρειάζεσαι είναι μια ελεύθερη μέρα στο εβδομαδιαίο διαιτητικό σου πρόγραμμα για να κρατάς τις ισορροπίες σου. Παράλληλα ισορρόπησε με άσκηση που σε ευχαριστεί.

Σκορπιέ επικεντρώσου στην αιτία που σε οδήγησε στα παραπανίσια σου κιλά και προχώρα. Ηδη βρίσκεσαι στα μισά του σκοπού σου! Το άλλο μισό εξαρτάται από την ισχυρή σου θέληση, στην τήρηση ενός υγιεινού διατροφικού προγράμματος κι άθλησης που σε ευχαριστεί, (πχ. περπάτημα).

Τοξότη επειδή δεν μπορείς να κόψεις μονομιάς τις αγαπημένες σου λιχουδιές, προσπάθησε ώστε το 80% των γευμάτων σου να αποτελείται από υγιεινές τροφές και το υπόλοιπο από αυτές που δε μπορείς να αντισταθείς. Παράλληλα αθλήσου συνδυάζοντας στις προπονήσεις σου (κολύμπι, πεζοπορία, ποδηλασία ή τρέξιμο στον καθαρό αέρα), τη διάθεσή σου για εξερεύνηση.

Αιγόκερε ούτε εσύ, έχεις πρόβλημα βάρους, ωστόσο, αν βρέθηκες με παραπανίσια κιλά, το ισχυρότερο κίνητρο για να τα χάσεις είναι τα σχόλια που θα ακούσεις στην πρώτη σου βδομάδα δίαιτας. Βαλε στο πρόγραμμά σου και την άθληση.

Η επαναστατική φύση του Υδροχόου δε του επιτρέπει να ακολουθήσει με ακρίβεια οποιαδήποτε δίαιτα. Ωστόσο μπορείς να μειώσεις την ποσότητα των γευμάτων που καταναλώνεις ή να βρεις πιο υγιεινές παραλλαγές στον τρόπο μαγειρέματός τους. Παράλληλα μπορείς να αθληθείς υιοθετώντας τις πιο hot τάσεις γυμναστικής.

Ιχθύ δεν γίνεται να μην κάνεις ατασθαλίες και είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς και να σπάσεις τη δίαιτά σου. Το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει, εκτός του να περιορίσεις τα δείπνα σε εστιατόρια, είναι να αντικαταστήσεις η επιλογή πιο υγιεινών γευμάτων. Παράλληλα ασχολήσου με Tai Chi, yoga, pilates.

Μια… καινούργια εβδομάδα

Κατά τα λοιπά σήμερα Δευτέρα 20/5 καθώς η Σελήνη συναντά τον Δία στον Τοξότη υποδεχόμαστε την εβδομάδα με καλή διάθεση, κέφι, αισιοδοξία, ενθουσιασμό και γέλιο. Δεν αποκλείεται να γίνουν και γκάφες ή επιπολαιότητες, όπως επίσης και το να έρθουμε αντιμέτωποι με ανάλογες συμπεριφορές. Ωστόσο, θα ήταν προτιμότερο να μη δώσουμε ιδιαίτερη σημασία.

Περισσότερο επηρεάζονται φυσικά οι Τοξότες οι οποίοι είστε γοητευτικοί και ακατανίκητοι  και μπορείτε να αποκτήσετε τα πάντα, αρκεί να το βάλετε σκοπό και να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας προσφέρονται.

Δίδυμοι, Παρθένοι και Ιχθύες κάποιες συμπεριφορές στο σπίτι ή τη δουλειά σας δεν είναι να τις παίρνετε και πολύ τοις μετρητοίς.

Ταύροι και Σκορπιοί σας παίρνει να παίξετε με τις πιθανότητες, ακόμα και να ξανοιχτείτε λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο στα ερωτικά και τα οικονομικά σας. Εσείς αποφασίζετε…