Δέσμια της αμφιλεγόμενης πολιτικής της στο ζήτημα αντιμετώπισης των τούρκων πραξικοπηματιών ή άλλων ανεπιθύμητων από το καθεστώς Ερντογάν φαίνεται ότι είναι η κυβέρνηση Τσίπρα, μετά κι από περίεργο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ» ότι εντόπισε στην Αγία Παρασκευή το «κρησφύγετο ηγετικού μέλους της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν»! Με επακόλουθες κατηγορίες από την τουρκική εφημερίδα ότι η Ελλάδα υποθάλπει «γκιουλενιστές».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας φαίνεται να έρχεται ως συνέχεια στις αναφορές του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε πει ότι πραξικοπηματίες κρύβονται στην ελληνική πρωτεύουσα. Σημειώνεται ότι οι τούρκοι δημοσιογράφοι που υπογράφουν αυτό το ρεπορτάζ είχαν συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Φεβρουάριο έξω από κολέγιο στην Αγία Παρασκευή.

Τότε μάλιστα υπήρχε διαρροή ότι πρόκειται για τούρκους ρεπόρτερ που υποτίθεται ότι έκαναν ένα απλό, σύνηθες ρεπορτάζ για τη ζωή στην Ελλάδα, τούρκων διπλωματών! Ομως από τότε οι ελληνικές αρχές, φαίνεται ότι γνώριζαν τι συνέβαινε και ποια ήταν η στόχευση του τουρκικού ΜΜΕ, ενώ μιλούσαν για μία ιδιαίτερα «λεπτή ιστορία».

-Πόσες υποθέσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τούρκους υπόπτους για συμμετοχή στο πραξικόπημα που φέρεται να κρύβονται στην Ελλάδα;

-Υπάρχει ενιαία κυβερνητική γραμμή ή επικρατεί σύγχυση λόγω και πιθανής εμπλοκής των μυστικών υπηρεσιών;

-Ποιο είναι το παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση των δύο τούρκων νεαρών από την ομάδα υποβρυχίων καταστροφών που ζήτησαν άσυλο ;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο

Το παιχνίδι των κρυμμένων «γκιουλενιστών»