Ο προεκλογικός αγώνας τυπικά ενώνει, κρύβει τα πάθη, εξαφανίζει μίση και αποτρέπει διαιώνιση συγκρούσεων. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς από τη στιγμή που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κάθεται μαζί με τον Παύλο Πολάκη, παρέχοντάς του ολόθερμη στήριξη επί της ουσίας. Τα πλάνα του Πρωθυπουργού μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον «αψύ Σφακιανό», επέδρασαν και λειτουργούν, έστω και μεσοπρόθεσμα μέχρι το βράδυ των εκλογών και τα πρώτα αποτελέσματα, ως κομματικό καταπραϋντικό.

Ουδείς εκ των κεντρικών παραγόντων και βουλευτών ήθελε η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα, να είναι θρυμματισμένη από τα ίδια τα στελέχη του. Και πολύ περισσότερο ουδείς θέλει να κατηγορηθεί, το βράδυ των εκλογών, στην περίπτωση αρνητικών αποτελεσμάτων στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές, ως υπονομευτής της παραταξιακής προσπάθειας.

Και επί της ουσίας, οι χοροί και οι τσικουδιές του Τσίπρα με τον Πολάκη στην Κρήτη προ ημερών ήταν ένα καθαρό σήμα προς όλες και όλους: σταματήστε τις αιχμές και την κριτική. Και όλοι υποτάσσονται στο πρωθυπουργικό κέλευσμα, ειδικά λίγες ώρες πριν από την έναρξη στην Ολομέλεια της Βουλής της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, που γίνεται με αφορμή την επίθεση του Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Και από κατήγοροι αναμένεται να γίνουν, όσοι γίνουν, υπερασπιστές του, ενώ αρκετοί, όπως οι πληροφορίες συγκλίνουν, είτε θα επιλέξουν να μην αναφερθούν καν στην περίπτωσή του, είτε δεν θα μιλήσουν στη Βουλή και στα ΜΜΕ. Εξάλλου, χρόνος υπάρχει για το βράδυ των εκλογών της 26ης Μαΐου και τις επόμενες ημέρες, εάν ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και στις περιφέρειες.

-Τι είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τον Πολάκη;

-Γιατί ξένισε η υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου;

-Γιατί πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν τις αιχμές και την κριτική;

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Δευτέρας

Σιωπητήριο για Πολάκη και Θεοχαρόπουλο