Αν κι έκανες ήδη την αναγκαία γενική καθαριότητα του σπιτιού ενόψει του Πάσχα (μέχρι φωτιστικά οροφής ξαράχνιασες, ξεσκόνισες τα ψηλότερα ράφια, τις κορνίζες στους τοίχους κ.ο.κ.), σε αγχώνει το γεγονός ότι μεσολαβούν ακόμη κάποιες ημέρες μέχρι τη μεγάλη γιορτή και προβληματίζεσαι για το κατά πόσο το σπίτι θα παραμείνει καθαρό. Κι όμως υπάρχει τρόπος αρκεί  να υιοθετήσεις ορισμένους κανόνες, τόσο εσύ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ή όποιος άλλος με τον οποίο μοιράζεστε το σπίτι.

Για αρχή ξεκαθάρισε στους συγκάτοικούς σου ότι εάν κάτι λερώνει καλό είναι όποιος το έκανε αμέσως να το καθαρίσει. Υπάρχουν λεκέδες από φαγητά στον πάγκο της κουζίνας, κηλίδες βρωμιάς στο πάτωμα ή τη μοκέτα και στίγματα από απροσεξία στο τραπεζομάντηλο ή τα ρούχα που αν τα αφήσεις θα γίνουν πιο επίμονοι και θα σε δυσκολέψουν διπλά.

Εφόσον έχεις βρει μία θέση για τα πάντα φρόντισε ώστε να κατανοήσουν άπαντες, ότι βοηθάνε να έχετε ένα πεντακάθαρο και τακτοποιημένο σπίτι, τουλάχιστον ημέρες που έρχονται, όταν ότι χρησιμοποιούν το επιστρέφουν πίσω στη θέση του. Με λιγότερα αντικείμενα σκορπισμένα τριγύρω σας και το τελευταίο φρεσκάρισμα θα είναι παιχνιδάκι.

Συνέχισε η ίδια, αλλά και ο σύντροφός σου και τα παιδιά το ξεκαθάρισμα, πετώντας και ανακυκλώνοντας τις ημέρες που απομένουν εφημερίδες, περιοδικά, και άλλα περιττά που συνθέτουν μια εικόνα αταξίας και δεν σας είναι είναι χρήσιμα.

Ημέρες που είναι με τη βροχή να μη σταματά, φρόντισε ώστε όλοι σας να αφήνετε τις βρωμιές έξω από το σπίτι ή το διαμέρισμα, στο χαλάκι που έχεις τοποθετήσει στην είσοδο της εξώπορτας, όπου όλοι θα μπορούν να καθαρίσουν καλά τα παπούτσια τους πριν εισέλθουν στα ενδότερα. Έτσι απλά θα καθαρίζεις αυτό το χαλάκι κάθε τόσο.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, αλλά μην τρελαίνεσαι ημέρες που είναι και μετά την γενική που έχεις ήδη κάνει. Με ένα ξεσκόνισμα και με μια σκούπα εύκολα φρεσκάρεται το σαλόνι, η κουζίνα και το μπάνιο. Απλά μην ξεχάσεις να κάνεις λίστα με κάτι που θέλεις ακόμη να γίνει από δουλειές του σπιτιού και προχώρησε άμεσα και σε αυτές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από