Ο Παναθηναϊκός… δυσκολεύτηκε πολύ για να καταβάλει τον μαχητικό Προμηθέα σήμερα στο ΟΑΑΚ, κερδίζοντάς τον τελικά με 87-76 και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην Α1.

Οι πράσινοι ήταν κακοί στο πρώτο μέρος του αγώνα και είχαν ουσιαστικά το μυαλό τους στη Ρεάλ, αλλά στη συνέχεια βελτίωσαν την εικόνα τους και έφτασαν στην επικράτηση. Πλέον σκέφτονται αποκλειστικά τις «μάχες» με τους ισπανούς στα πλέι οφ, αλλά και το πρόβλημα του Γκιστ στο γόνατο.

Από την άλλη πλευρά οι Πατρινοί κέρδισαν τις εντυπώσεις παίζοντας πολύ καλά για 35’ και αναγκάζοντας τον Πιτίνο να βάλει πολλές φορές τις φωνές στους παίκτες του.

Ο Προμηθέας μπήκε στο ματς καλύτερα από τους γηπεδούχους και με τους Ελις, Μπράουν να είναι εύστοχοι κατάφερε να εκμεταλλευτεί το κακό αγωνιστικό πρόσωπο των πρασίνων.

Οι Πατρινοί μάλιστα προηγήθηκαν με 14-21 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, την ώρα που ο Πιτίνο έβλεπε τους παίκτες του χωρίς ένταση στο παιχνίδι τους, χωρίς συγκέντρωση και χωρίς φρεσκάδα.

Το παιχνίδι ισορρόπησε με κάποιες καλές προσπάθειες του Παπαπέτρου και του Καλάθη για να τελειώσει το πρώτο μέρος με 38-34 για τους γηπεδούχους, που πάντως δεν είχαν καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Μάλιστα η απουσία του Γκιστ έδειξε να τους έχει επηρεάσει, μια και ο Αμερικανός αποχώρησε στο 14’ με ενοχλήσεις στο γόνατο μετά από μια σύγκρουσή του με τον Μπράουν.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός άρχισε να βελτιώνει την εικόνα του, να βρίσκει λύσεις από την άμυνά του και να βγαίνει στον αιφνιδιασμό σημειώνοντας εύκολα καλάθια παίρνοντας διαφορά 11 πόντων (58-47 στο 28’).

Όμως με τον Ελις και τον Κατσίβελη να είναι καταπληκτικοί οι Πατρινοί μείωσαν σε 66-65 στο 33’ και παρέμειναν μέσα στο ματς με τρομερό τρίποντο του Μπράουν (72-71 στο 35΄).

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα όμως ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε και με 4/4τρίποντα προηγήθηκε με 85-74 στο 39’ έχοντας τον Τόμας πρωταγωνιστή. Ο Προμηθέας αστόχησε σε κρίσιμα σουτ με τους Λίποβι και Μπράουν, δεν βρήκε λύσεις και ο Παναθηναϊκός έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 87-76.

Από τον… διπρόσωπο Παναθηναϊκό οι Καλάθης (19π. 6ρ, 8ας), Παπαπέτρου (16π.) και Τόμας (13π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ για τον μαχητικό Προμηθέα οι Μπράουν (19π.) και Ελις (16π. 17ρ.) ήταν καταπληκτικοί.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 38-34, 60-55, 87-76