Μια εύκολη, αγιορείτικη συνταγή για δροσερή, αλλά διαφορετική σαλάτα με παντζάρια, στα οποία κάνουν ταιριαστή συντροφιά τα μανιτάρια, το κουκουνάρι και τα καρύδια, που θα απολαύσουν όλοι.

 

Υλικά
½ κιλό από ό,τι μανιτάρια έχουμε φρέσκα
½ κιλό παντζάρια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο, σε κομματάκια
καρύδια
κουκουνάρι
αλάτι

λάδι

ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα παντζάρια και τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε πάνω από τα βρασμένα παντζάρια. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα καρύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, λάδι και το βαλσάμικο. Μπορεί να συνοδεύσει το φαγητό σας αλλά και να φαγωθεί ως κύριο πιάτο.