Το πορτοκάλι, εκτός από αγαπημένο φρούτο, πεντανόστιμο και θρεπτικό, είναι και ένα εξαιρετικό υλικό για την περιποίηση του προσώπου, καθώς απορροφά την περιττή λιπαρότητα, φωτίζει το δέρμα, απολεπίζει ελαφρώς και αφήνει το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο. Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω τρεις μάσκες με πορτοκάλι που μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας στο σπίτι σας και να περιποιηθείτε το πρόσωπό σας:

Η πιο εύκολη μάσκα γίνεται πολτοποιώντας ένα πορτοκάλι και στη συνέχεια  χρησιμοποιείς το μείγμα τοποθετώντας το σαν μάσκα για 10-15 λεπτά και το ξεβγάζεις. Είναι ιδανική για ένα δέρμα λαμπερό, απαλό, γυαλιστερό και καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων. Μπορείς να την εφαρμόζεις 2 φορές την εβδομάδα.

Επίσης μπορείς να αναμείξεις 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας και 1 κουταλιά της σούπας πολτό από πορτοκαλί σε ένα μπολ. Εφάρμοσε την πάστα στο πρόσωπό σου, άφησέ τη για 30 λεπτά και σκούπισε το πρόσωπό σου με μια απαλή πετσέτα. Μπορείς να την εφαρμόζεις 2 φορές την εβδομάδα. Ενυδατώνει το δέρμα και το κάνει απαλό και ελαστικό, ενώ παράλληλα αφαιρεί τη βρωμιά.

Μπορείς να φτιάξεις τόνερ με πορτοκάλι και μέντα, αναμιγνύοντας 1 κουταλιά αποξηραμένα φύλλα μέντας, 2 φλιτζάνια βραστό νερό, ξύσμα από ένα πορτοκάλι και 2 κουταλιές βότκα. Βάζεις την αποξηραμένη μέντα στο ένα φλιτζάνι βραστό νερό και την αφήνεις μέχρι το νερό να κρυώσει. Ρίχνεις στο άλλο φλιτζάνι βραστό νερό το ξύσμα πορτοκαλιού και το αφήνεις επίσης μέχρι το νερό να κρυώσει. Έπειτα, σουρώνεις και αναμειγνύεις τα δύο μείγματα. Τέλος, προσθέτεις τη βότκα και τοποθετείς το περιεχόμενο σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα.   Διατηρείς σε δροσερό, σκιερό μέρος και το καλοκαίρι στο ψυγείο προκειμένου τα συστατικά του να διατηρήσουν αναλλοίωτες τις ιδιότητές τους. Θωρακίζει την άμυνα της επιδερμίδας και την αναζωογονεί χάρη στη βιταμίνη C, το ασβέστιο, το κάλιο, τη β-καροτίνη, το μαγνήσιο και βιταμίνη Β6. Η φλούδα του πορτοκαλιού είναι πλούσια σε τονωτικά αιθέρια έλαια. Να ανακινείς το μπουκάλι κάθε φορά πριν τη χρήση. Εφάρμοσε το πρωί ή το βράδυ.