Εύκολη στην παρασκευή και πεντανόστιμη πατατόπιτα με λαχανικά, που μπορεί να  σερβιριστεί ως συνοδευτικό αλλά κι ως κυρίως πιάτο σε περίοδο νηστείας κι όχι μόνο.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

5-6 μέτριες πατάτες, βρασμένες

2 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα

2-3 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες

6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο

1 φλ. μάραθο, ψιλοκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ρίγανη

λάδι

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνουμε τα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη κολοκύθια κι ανακατεύουμε να τσιγαριστούν κι αυτά λιγάκι. Τρίβουμε και τις πατάτες στον χοντρό τρίφτη και τις ρίχνουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί όλο μας το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την ντομάτα, τον άνηθο και τον μάραθο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε τα μισά φύλλα βάζοντας ανάμεσά τους λίγο λάδι, ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας, που πιστεύετε ότι ταιριάζουν. Καλή σας όρεξη!