Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια με τον Ζόραν Ζάεφ ο οποίος έφτασε στη γειτονική χώρα μαζί με 10 υπουργούς αλλά και πολλούς επιχειρηματίες. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μία επίσκεψη ιστορικής σημασίας ενώ υπογράμμισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών «ενέπνευσε πολύ κόσμο».

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων πριν από λίγη ώρα όπου τον υποδέχθηκε η εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της χώρας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ο υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι.

Αμέσως μετά την υποδοχή, η ελληνική αποστολή κατευθύνθηκε στο κτίριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, όπου και πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή, παρόντος του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1113012356945244160

Ο πρωθυπουργός στο ταξίδι στα Σκόπια έχει μαζί του 10 υπουργούς και και δεκάδες επιχειρηματίες σε μία προσπάθεια να πείσει ότι ανοίγονται επενδυτικές ευκαιρίες  στη γειτονική χώρα. Ήδη από χθες, με συνέντευξη του στο ειδησιογραφικό πρακτορείο MIA ο κ. Τσίπρας αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχει πολιτικό κόστος από τη Συμφωνία έστειλε μήνυμα στη γειτονική χώρα λέγοντας ότι θα δοκιμαστεί (σ.σ η Συμφωνία) σε κρίσιμους τομείς με τον χρόνο.

Έβγαλαν σέλφι

Στα αξιοσημείωτα οι σέλφι φωτογραφίες που έβγαλαν οι δύο πρωθυπουργοί με φόντο τις υπουργικές αποστολές, αλλά και δημοσιογράφους.