Γεύση και νηστεία δένουν αρμονικά στο κέικ με πορτοκάλι, κουβερτούρα και ξηρούς καρπούς, που παρασκευάζεται εύκολα και θα απολαύσει όποιος το δοκιμάσει.

Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. τσ. νερό

1/2 φλ. τσ. σπορέλαιο

3/4 φλ. τσ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

1 πορτοκάλι για το ξύσμα

2 κουταλιές σούπας κονιάκ

1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο

1/4 κ. γλ. γαρύφαλλο

1 κ. σ. σόδα μαγειρική

1 φλ. τσ. μαύρη ζάχαρη

1 φλ. τσ. σταγόνες κουβερτούρας

1 φλ. τσ. καρύδια ψιλοκομμένα

1 φλ. τσ. σταφίδες

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ με το μίξερ και σε ένα άλλο ανακατεύουμε όλα τα στερεά με ένα κουτάλι, εκτός από την κουβερτούρα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα κουζίνας. Στο τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα. Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κέικ μας μετά το 45λεπτό. Νωρίτερα δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου γιατί θα πέσει ο όγκος του κέικ. Σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει καλά.