Ποια γυναίκα δεν θέλει να είναι περιποιημένη στην ευαίσθητη περιοχή και όχι μόνο, ανεξαρτήτου εποχής; Εφόσον δεν επιλέξεις τη λύση του λέιζερ για ποιο μόνιμο αποτέλεσμα (που κι αυτή έχει τα μυστικά της ανάλογα την τρίχα της καθεμιάς κ.ά.), ή την ξυριστική μηχανή. κι ακολουθήσεις τη λύση της αποτρίχωσης με κερί και ταινίες ή κάποια αποτριχωτική κρέμα ή και ξυραφάκι καλό είναι για να μην καταστεί μπελάς η όλη περιποίησή σου να προσέξεις προκειμένου να αποφύγεις τυχόν τραυματισμό της περιοχής (έγκαυμα, κόψιμο, φλεγμονή στους θύλακες της τρίχας κ.ο.κ.), ως προς τα παρακάτω:

Πριν χρησιμοποιήσεις κερί ή ταινίες εφόσον δεν το έχεις ξανακάνει ενημερώσου για τον τρόπο από κάποια που γνωρίζει καλά τη διαδικασία.

Πριν καταπιαστείς με την ευαίσθητη περιοχή πειραματίσου σε άλλο σημείο του σώματός σου, το οποίο μπορείς να διαχειριστείς πιο εύκολα, π.χ. το πόδι σου.

Άρχισε από τα πλαϊνά και την γραμμή του μπικίνι και μόνο αν τα καταφέρνεις καλά προχώρα στους πιο ειαίσθητους ιστούς. Διαφορετικά απευθύνσου σε ειδικό.

Το καλό της μεθόδου είναι ότι σταδιακά οι τρίχες μειώνονται σε αριθμό και δύναμη. Αντίθετα τόσο οι αποτριχωτικές κρέμες όσο και το ξυράφι δυναμώνουν και σκληραίνουν τις τρίχες, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την αφαίρεσή τους με άλλο τρόπο σε επόμενη φάση.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις ξυραφάκι φρόντισε ώστε να ξυρίζεσαι πάντα με νερό για να αποφεύγεις αμυχές στο δέρμα.

Να  κάνεις τακτικά απολέπιση, αφού όταν απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα το ξυραφάκι έχει καλύτερη επαφή με το δέρμα.

Να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό, επειδή το καυτό νερό κάνει το δέρμα πολύ απαλό και ευνοεί τα κοψίματα κατά το ξύρισμα.

Να χρησιμοποιείς πάντα ειδικό αφρό ξυρίσματος και όχι απλό σαπούνι.

Να ξυρίζεσαι κόντρα στην κατεύθυνση που βγαίνουν οι τρίχες.

Να ξεπλένεις με κρύο νερό.

Να κάνεις συχνά ενυδάτωση.

Να χρησιμοποιείς πάντα αντηλιακό το καλοκαίρι. Το δέρμα είναι πάντα πιο ευαίσθητο στον ήλιο ακριβώς μετά από το ξύρισμα.

Να προτιμάς ξυραφάκια που είναι για γυναίκες, τα οποία να φροντίζεις να αλλάζεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.