Νέα «βόμβα» μεγατόνων έριξε ο επικεφαλής του γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού Φραγκίσκος Κουτεντάκης λέγοντας ότι «θα περάσουν χρόνια μέχρι να αποκατασταθεί η ευημερία και το εισόδημα στα προ κρίσης χρόνια.

Μιλώντας στην Επιτροπή Απολογισμού και Ισολογισμού του Κράτους, βασιζόμενος στην τελευταία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ο κ. Κουτεντάκης σημείωσε ότι «θα περάσουν χρόνια μέχρι να αποκατασταθεί σε ένα συνολικό επίπεδο η ευημερία και το εισόδημα. Θα ήθελα να μετριάσω τις υπερβολικές αισιοδοξίες που ακούγονται. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ούτε μπορεί η χώρα σε 1-2 χρόνια να αποκαταστήσει τη ζημιά που υπέστη σε 8- 9 χρόνια. Θα πάρει καιρό»

Επίσης, ο επικεφαλής του γραφείου της Βουλής σημείωσε ότι «σίγουρα θα είμαστε για καιρό κάτω από το επίπεδο που ήμασταν το 2010. Έχουμε ένα τεράστιο στοκ δημόσιου χρέους, κόκκινα δάνεια, τεράστια ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών, μειωμένο κεφαλαιακό απόθεμα, έχει μειωθεί δραματικά το απόθεμα κεφαλαίου που έχει αυτή η χώρα για να παράγει, δηλαδή οι επενδύσεις. Το εργατικό δυναμικό έχει συρρικνωθεί και λόγω της μετανάστευσης στο εξωτερικό και ποιοτικά γιατί έχει γίνει στα πιο μορφωμένα κομμάτια του εργατικού δυναμικού.

Αυτά είναι προβλήματα που θα μείνουν για κάποια χρόνια».

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού ο κ. Κουντετάκης υπογράμμισε ότι «ενδεχομένως με τη μείωση του αφορολόγητου ένα κομμάτι της αύξησης του κατώτατου μισθού ή ακόμα και όλο το ποσό να χαθεί» εκφράζοντας συνολικά την αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις του μέτρου.