Η άνοιξη κατέφθασε και ήρθε η ώρα σταδιακά να… αποσύρεις τα πουλόβερ από τη ντουλάπα σου και να τα αποθηκεύσεις. Πως όμως θα φροντίσεις τα πουλόβερ, που είναι το αγαπημένο είδος των γυναικών για κομψές χειμερινές εμφανίσεις, ώστε να παραμείνουν σε καλή κατάσταση; Τι πρέπει να κάνεις για να τα διατηρήσεις σαν την πρώτη μέρα που τα αγόρασες;

Για αρχή φρόντισε να αφαιρέσεις προσεκτικά τα χνούδια με τα οποία γεμίζουν όλα. Αυτό μπορείς να το κάνεις κρατώντας το πουλόβερ τεντωμένο στο σημείο όπου υπάρχει το χνούδι και να το βγάλεις με απαλές κινήσεις ή να το κόψεις με ένα ψαλίδι πάντα λειτουργώντας προσεκτικά ή ακόμη και με μια ξυριστική μηχανή εφόσον δεν διαθέτεις την ανάλογη συσκευή για τα χνούδια.

Με απαλές κινήσεις ασχολήσου με τις κλωστές που έχουν ξεφύγει. Για να μην δημιουργήσεις τρύπες προσπάθησε να τραβήξεις την κλωστή που περισσεύει προς την εσωτερική πλευρά του πουλόβερ. Θα σε βοηθήσει ένα βελονάκι, αλλά αν δεν διαθέτεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι ένα τσιμπιδάκι για τις βλεφαρίδες, κάτι με κυρτή μύτη.

Έτσι ή αλλιώς προτίμησε να πλύνεις τα πουλόβερ πριν τα αποθηκεύσεις. Αντί για το πλυντήριο ανάλογα με το είδος του καθένα, και την ποσότητα μαλλιού που διαθέτει και γενικότερα τη σύνθεσή του (από βαμβάκι, κασμίρ και μετάξι ή polyester), προτίμησε να το πλύνεις στο χέρι ώστε να μην στραπατσαριστεί η πλέξη ή επηρεαστεί από τη θερμοκρασία και ξεχειλώσει ή μαζέψει. Γέμισε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και ρίξε μερικές σταγόνες ειδικού απορρυπαντικού, αποφεύγοντας αυτά με έντονο άρωμα, άφησέ το για λίγο και πλύνε το με απαλές κινήσεις. Στη συνέχεια ξέπλυνέ το και άφησέ το να στραγγίσει πριν το απλώσεις να στεγνώσει.

Εννοείται πως κατά τη φύλαξή τους τα πουλόβερ ποτέ δεν πρέπει να κρέμονται σε κρεμάστρες, καθώς κάνουν τσακίσεις, επηρεάζεται το σχήμα τους και ξεχειλώνουν. Ο καλύτερος τρόπος για να τα φυλάξεις είναι να τα διπλώσεις προσεκτικά και να τα αποθηκεύσεις σε κάποιο ράφι ή συρτάρι της ντουλάπας σας ή έναν αποθηκευτικό σάκο, τοποθετώντας ανάλογα με τη σύνθεση τα ανάλογα αντισκωρικά. Έτσι θα είσαι σίγουρη ότι θα μπορέσεις να τα ανασύρεις και την επόμενη σεζόν από τον χώρο αποθήκευσης σαν να είναι καινούργια. Η καλύτερη δυνατή φροντίδα του αγαπημένου σου πουλόβερ χρειάζεται κυρίως τρόπο.