Μια σαλάτα γεμάτη χρώματα και αρώματα, με κύριο συστατικό τα ρεβύθια να τους κάνουν ταιριαστή συντροφιά ψητά λαχανικά.

Υλικά

150-200 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα

1 μελιτζάνα

1 κολοκύθι

2 πιπεριές

2 μανιτάρια

4-5 ντοματίνια

ρόκα, μερικά φύλλα

1 κουταλάκι κάπαρη

½ μήλο

3 φυλλαράκια βασιλικού

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

αλάτι και λίγη ρίγανη

Για τη σος

20ml ελαιόλαδο

2 κουταλιές βαλσάμικο

1/2 πορτοκαλιού για τον χυμό και το ξύσμα

αλάτι

Εκτέλεση

Αφού βράσουμε τα ρεβύθια μας, κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες, προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 κουταλιά βαλσάμικο, λίγη ρίγανη και αλάτι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα λαχανικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για ένα τέταρτο. Όταν είναι έτοιμα κόβουμε σε καρέ ή σε μπαστουνάκια. Βάζουμε σε ένα μπολ τα ψητά λαχανικά, τα ρεβύθια και τα υπόλοιπα  υλικά μας, και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε και τη σος και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Μπορούμε να αφήσουμε και ολόκληρα τα λαχανικά, αλλά και να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε  υλικά της αρεσκείας μας (π.χ. κους κους) και να δημιουργήσουμε τη δική μας παραλλαγή της σαλάτας. Ιδανικά ταιριάζουν και ξηροί καρποί όπως τα καρύδια.