Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Πτολεμαΐδα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μερίδας πολιτών για την επίσκεψη της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, στην περιοχή.

Η κ. Γεροβασίλη επρόκειτο να παραστεί στην ορκωμοσία των αποφοίτων της Σχολής Πυροσβεστικής.

Με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού, οι «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» με σημαίες και συνθήματα δίνουν δυναμικό παρόν και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης στην Πτολεμαΐδα.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «προδότες», «η Μακεδονία είναι ελληνική», «γερά-γερά στα χνάρια του Μελά» και «Τσίπρα προδότη».

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, οι ίδιοι συγκρούστηκαν με τις ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν από νωρίς στο σημείο, αποκλείοντας την περιοχή.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκε ένας πολίτης σοβαρά στο κεφάλι ο οποίος μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, καθώς και ένας αστυνομικός.

Οι ύβρεις των διαδηλωτών προς τους αστυνομικούς διαδέχονταν η μία την άλλη. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον τραυματία, που ακόμα βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος.