Πολεμικό κλίμα επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στην Πτολεμαϊδα με σφοδρές συγκρούσεις πολιτών με την Αστυνομία, με αποδοκιμασίες της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ολγας Γεροβασίλη, και χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού ως προδότη ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «η Μακεδονία είναι ελληνική», «γερά-γερά στα χνάρια του Μελά».

Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε μετά τα επεισόδια στο kozanimedia και το Top Channel: «Ακραίοι κύκλοι που ήθελαν να εμπλουτίσουν ένστικτα που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία-Δεν τα κατέφεραν, ο λαός της Κοζάνης και της Πτολεμαίδας τους γύρισε την πλάτη. Επιτέθηκαν με ό,τι μπορούσαν στους αστυνομικούς, έχουμε τρεις τραυματίες. Στοχευμένη και προαποφασισμένη η σύγκρουση.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά κατά τη διαμαρτυρία μερίδας πολιτών για την επίσκεψη της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στην περιοχή για την ορκωμοσία των αποφοίτων της Σχολής Πυροσβεστικής.

Πολίτες συγκρούστηκαν με τις ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που βρισκόταν από νωρίς εκεί και απέκλεισαν την περιοχή. Οι διαδηλωτές οι οποίοι είχαν αποκλειστεί αρκετά μέτρα μακριά από τις εγκαταστάσεις της σχολής Πυροσβεστικής, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το σημείο που θα βρισκόταν η Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, συγκρούστηκαν με τις ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που είχε αποκλείσει την περιοχή.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκε ένας πολίτης σοβαρά στο κεφάλι ο οποίος μεταφέρθηκε στο Μποπδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας καθώς και ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR από τις συμπλοκές που σημειώθηκαν νωρίτερα μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας λίγο έξω από τη σχολή της Πυροσβεστικής τραυματίστηκαν συνολικά 4 άντρες της Αστυνομίας εκ των οποίων οι 2 σοβαρά, με κατάγματα, εκδορές, σπασμένα πλευρά και κάταγμα στον ώμο καθώς και ένας διαδηλωτής με τραύμα στο κεφάλι.

Την ίδια ώρα, την αγανάκτησή της εξέφρασε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως «εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σήμερα 28-02-2019 κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασιλείου στην Σχολή Πυροσβεστών Εορδαίας Κοζάνης».

«Για άλλη μια φορά η Αστυνομία έγινε σάκος του μποξ. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση κατόρθωσε να εξοστρακίσει τη λαϊκή οργή και να τη στείλει στον πλέον ευάλωτο, σε αυτόν που έχει την υποχρέωση να εκτελέσει αδιαμαρτύρητα τις εντολές που δέχεται» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η συνταγή δοκιμασμένη και για αυτούς που την εφαρμόζουν επιτυχημένη. Το αστυνομικό προσωπικό μπαίνει ανάμεσα από τους πολίτες και την κυβέρνηση, η οργή εκτονώνεται πάνω στα κράνη, τις ασπίδες και τα κεφάλια των αστυνομικών και η ζωή συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ υπάρχουν τραυματίες πολίτες και αστυνομικοί (4 συνάδελφοι). Έχουμε εκφράσει πολλάκις την άποψή μας για τη σχέση που πρέπει να έχει η Αστυνομία με τους πολίτες. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι ιερός σε μια δημοκρατία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται μέσο εκτόνωσης της οποιασδήποτε πολιτικής πίεσης» καταλήγουν οι αστυνομικοί.