Λίγο πριν «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου αναμετρηθεί στην 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ, το IMDb, δημιούργησε ένα βίντεο το οποίο επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τις ταινίες του πολυβραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη, χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από τη φιλμογραφία του και αναλύοντας τις πιο χαρακτηριστικές του τεχνικές.

Στο βίντεο – οδηγό που δημιούργησε ο Matt Detisch για το IMDb, εντοπίζονται και καταγράφονται τα χαρακτηριστικότερα μοτίβα του Γιώργου Λάνθιμου, από την «Κινέτα» (2005) μέχρι την «Ευνοούμενη» (2018).

«Αμήχανοι ενήλικες, μέσα σε σουρεαλιστικά και αποστειρωμένα περιβάλλοντα, χαρακτήρες με παιδικά στοιχεία στην προσωπικότητά του, αντιμετώπιση της απώλειας και της επιθυμίας, σκοτεινό χιούμορ και παράδοξα, λήψεις πίσω από τα κεφάλια, κάμερες στο χέρι, αργή κίνηση, κεφάλια κομμένα από τα πλάνα, ξαφνικά ξεσπάσματα βίας και κυρίως…κλειστά μάτια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο.

10 χρυσές ευκαιρίες

Υπενθυμίζεται ότι η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, η πρώτη ταινία εποχής που υπογράφει ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είναι υποψήφια για 10 Όσκαρ στα φετινά βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα, η ταινία διεκδικεί ένα χρυσό αγαλματίδιο στις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, φωτογραφίας, καλύτερου μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, κοστουμιών, α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και διπλή υποψηφιότητα β’ γυναικείου ρόλου για τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από