Η Εισαγγελία Πρωτοδικών των Σκοπίων απέρριψε την προσφυγή του «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου» εναντίον του Ζόραν Ζάεφ για εσχάτη προδοσία λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η προσφυγή του «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου» στρεφόταν κατά του πρωθυπουργού της «Βόρειας Μακεδονίας», όπως και κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, και ζητούσε να κινηθούν οι δικαστικές διαδικασίες εις βάρος τους για διάπραξη εσχάτης προδοσίας και υπονόμευση της ανεξαρτησίας της χώρας, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ωστόσο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών των Σκοπίων απέρριψε την προσφυγή ως αβάσιμη.

Κύρωση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής στο ΝΑΤΟ από τη Βουλγαρία

Την ίδια ώρα, εξελίσσονται οι διαδικασίες για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και της ένταξής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

Σήμερα, η βουλγαρική Βουλή κύρωσε ομόφωνα το Πρωτόκολλο Ένταξης της χώρας στην Ευρωατλαντική Συμμαχία.

«Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ είναι ιστορική για την Συμμαχία. Η Βουλγαρία υποστηρίζει με συνέπεια, την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και έχει αναλάβει τη δέσμευση να εργαστεί, με σκοπό να ενθαρρύνει τη διαδικασία ενσωμάτωσης της χώρας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και τις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό, που αποσκοπούν στη σταθερότητα της περιοχής» δήλωσε στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας Κατερίνα Ζαχάριεβα.

Η ίδια αναφέρθηκε, δε, σε μελλοντικές κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που θα ενισχύσουν τις σχέσεις των δύο χωρών καθώς και στην υλοποίηση έργων υποδομών με στόχο την ανάπτυξη των οικονομιών τους.