Μια εύκολη στην παρασκευή συνταγή για γλυκόξινο, τρυφερό χοιρινό για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι.

Υλικά

350 γρ. ψαρονέφρι ή χοιρινό μπριζολάκι (μόνο το ψαχνό)
2 καρότα μέτρια
2 κρεμμύδια μέτρια
4 φέτες ανανά (από κονσέρβα)
1 πιπεριά κόκκινη ή κίτρινη
1/2 φλιτζάνι μίνι καλαμποκάκια (κονσέρβα)
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
σογιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το μαρινάρισμα
3 κουταλιές σούπας σόγια σος
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκια γλυκού τζίντζερ σκόνη
1/2 φλ.τσαγιού ξηρό σέρρυ ή κρασί από ρύζι
πιπέρι

Για τη σάλτσα
1/2 φλ.τσ. ζωμό κότας
2 κ.σ. κέτσαπ
3-4 κ.σ. από το σιρόπι του ανανά (ή περισσότερο)
3 κ.σ. σόγια σος
3 κ.σ. ξύδι λευκό
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας. Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Το βάζουμε στη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Πλένουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Στραγγίζουμε τον ανανά (αν είναι από κονσέρβα) και κόβουμε κάθε φέτα στα έξι. Τον κρατάμε σε μπολ χωριστά. Κόβουμε τα σκόρδα στα δύο. Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το ζωμό και τη διατηρούμε σε μπολ. Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το στεγνώνουμε ελαφρά σε απορροφητικό χαρτί. Το πασπαλίζουμε καλά με κορν φλάουρ. Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε 4 κ.σ. σπορέλαιο μαζί με μία σκελίδα σκόρδο. Όταν κάψει, ρίχνουμε το κρέας και το τηγανίζουμε, γυρνώντας το συνέχεια, με σπάτουλα, για 4'-5', μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε πιάτο. Προσθέτουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε στο τηγάνι τα λαχανικά και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 2'-3'. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε άλλα 2'. Προσθέτουμε τη σάλτσα (αφού τη χτυπήσουμε λίγο) και τον ανανά και αφήνουμε να δέσει 2'-3', ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε το κρέας στη σάλτσα λίγο πριν το σερβίρουμε, για να διατηρηθεί τραγανό. Συνοδέψτε με ρύζι.