Με επίθεση στα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε ερώτηση για την αύξηση των νεκρών από τον ιό της γρίπης, υποστηρίζοντας ότι επιστρατεύονται η καταστροφολογία και τα fake news για να δομηθεί μία αντιπολιτευτική γραμμή. «Οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται για να παράξουν φόβο και καταστροφή στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Με τους νεκρούς από τη γρίπη να φτάνουν τους 39 ο κ. Πολάκης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra το βράδυ της Κυριακής, δήλωσε: «Είναι λίγο πιο ισχυρο το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή για να μην τρελαθούμε τώρα».

Τι κι αν  αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εμβόλια, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στα θύματα «με αριθμούς» επιδεικνύοντας κυνισμό και ανέφερε χαρακτηριστικά:«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρο το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας ότι το 2010-2011 οι νεκροί ήταν 101, στην πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, το 2015-16, οι νεκροί έφτασαν τους 123, ενώ το 2017-18 που ήταν ήπια χρονιά τους 14».

Ο κ. Πολάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόσφατο επεισόδιο με την επίθεση του σε δημοσιογράφο τις προηγούμενες μέρες όταν ερωτήθηκε για τα παιδιά που κατέληξαν στη Λαμία, λέγοντας: «σας έχω όλους   θα σου απολογηθώ εγώ εσένα; Τι είσαι εσύ και θα σου απολογηθώ; Τι είσαι για να σου απαντήσω;», κατηγορώντας τα ΜΜΕ ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον της κυβέρνησης, υπερασπιζόμενος την αντίδραση του.