«Τα κόμματα δεν διαλύονται με μεταγραφές βουλευτών», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας κατά την ομιλία του στη Βουλή σε βουλευτές που αναρωτήθηκαν ποιο Ποτάμι εκπροσωπεί.

Κατά τη ομιλία για την «Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε «δεν θέλουμε Βαλκάνια με μαύρες τρύπες, η ΠΓΔΜ πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ».

Υπεραμύνθηκε την κίνησή του να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση, και ιδιαίτερα στη Νέα Δημοκρατία, αμφισβητώντας την αξιοπιστία της. Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε πως δε διαφωνεί με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αλλά πως προτιμά να αφήσει να βγάλουν άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά.

Στο επίκεντρο της κριτικής του κ. Θεοδωράκη βρέθηκε και το επιχείρημα της ΝΔ περί άσκησης βέτο στην ένταξη στην ΠΓΔΜ στην ΕΕ. «Να πείτε ότι δε θα επιτρέψετε την είσοδο σε καμιά χώρα που θα φέρει το όνομα Μακεδονία» σημείωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά στη στάση του κόμματός του επανέλαβε ότι δεν υπήρξαν πιέσεις και πως πρόκειται για συλλογικές αποφάσεις υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως το Ποτάμι «εν γνώσει του θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη λογική και την πολιτική, αλλά και τους πολίτες».

Από τα «πυρά» του Σταύρου Θεοδωράκη δεν ξέφυγε και η κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως δεν υπάρχει σπονδυλική στήλη στην πολιτική της. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ την ώρα που στηρίζει τον Μαδούρο.