Μια εύκολη συνταγή για ζουμερά και πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι, λεμόνι και διάφορα μυρωδικά.

 Υλικά

10-12 μπουτάκια κοτόπουλο

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. αλεύρι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μέλι

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

100 ml λευκό κρασί

200 ml ζωμό κοτόπουλο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Με τη βοήθεια του χασάπη ή ενός ξύλου κοπής κι ενός κοφτερού μαχαιριού κάνετε στα μπούτια κοτόπουλου περιμετρικά 3 κάθετες τομές από πάνω προς τα κάτω. Στη συνέχεια σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχετε ζεστάνει καλά σε δυνατή φωτιά, προσθέστε ελαιόλαδο και θωρακίστε καλά το αλατοπιπερωμένα μπούτια κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα παντού. Προσθέστε το βούτυρο και μόλις λιώσει πασπαλίστε με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά. Ρίξτε και το μέλι, σβήστε με το λευκό κρασί, προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μία βράση. Τότε προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το φασκόμηλο, τον δυόσμο και το δενδρολίβανο, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια τοποθετείστε το φαγητό σε ένα πυρέξ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45-50 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να πάρει ωραίο χρώμα. Μπορείτε να συνοδέψετε με σαλάτα της αρεσκείας σας, baby πατάτες, που έχετε ψήσει παράλληλα, στις οποίες έχετε προσθέσει λίγο ζουμάκι από το φαγητό σας ή και πουρέ.