Όσο κι αν είναι από τα πιο βαρετά πράγματα, που έχεις να κάνεις, το καθάρισμα των εργαλείων ομορφιάς που χρησιμοποιείς αν όχι καθημερινά συχνά πυκνά, είναι κάτι αναγκαίο, όπως το καθάρισμα του σπιτιού σου, το πλύσιμο των πιάτων και των ρούχων σου κ.ο.κ. Εκτός κι αν είσαι… ανθεκτική στα μικρόβια, τα οποία θα γεμίσουν και θα τα μεταφέρεις στο πρόσωπό σου και όχι μόνο, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης! Ας πάρουμε όμως τα εργαλεία με τη σειρά:

Πινέλα μακιγιάζ. Από τα εργαλεία μακιγιάζ, που δεν πρέπει να αμελείς να καθαρίσεις είναι τα πινέλα που χρησιμοποιείς για τις σκιές ματιών, το ρουζ, την πούδρα και τα χείλη. Για να αποφύγεις μικρόβια και μολύνσεις, ανάλογα με τη χρήση που κάνεις φρόντισε να τα πλένεις με σαπούνι και ζεστό νερό προς τη φορά της τρίχας, ώστε να απολυμαίνονται.

Σφουγγαράκια make up. Με τον ίδιο τρόπο θα πλύνεις τα σφουγγαράκια για make up. Χρησιμοποίησε κάποιο αντιβακτηριακό καθαριστικό, τρίψε απαλά το σφουγγαράκι, ξέπλυνε με ζεστό νερό, στύψε το και τοποθέτησέ το σε ένα απορροφητικό χαρτί, μέχρι να στεγνώσει εντελώς. 

Τσιμπιδάκι φρυδιών, ψαλίδι για βλεφαρίδες, ξύστρα. Καλό είναι μετά από κάθε χρήση να σκουπίζεις το τσιμπιδάκι σου με καθαρό οινόπνευμα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις με το ψαλίδι των βλεφαρίδων σου και την ξύστρα (την οποία είναι πιο εύκολο να την αντικαταστήσεις) αποφεύγοντας τυχόν ελαστικά μέρη, τα οποία είναι προτιμότερο να τα βγάζεις και να σαπουνίζεις. Μπορείς να χρησιμοποιείς και άλλη λοσιόν με οινόπνευμα ή και τη λοσιόν ντεμακιγιάζ.

Πρέσα ισώματος, σεσουάρ. Εάν χρησιμοποιείς πρέσα ισιώματος ή σίδερο για μπούκλες θα πρέπει να φροντίζεις να τα καθαρίζεις από τα διάφορα προϊόντα styling, τα οποία σωρεύονται στην επιφάνειά τους. Χρήσιμο θα σου φανεί και πάλι το οινόπνευμα για να τα καθαρίσεις, εννοείται ενώ δεν βρίσκονται… στο ρεύμα. Το σεσουάρ σου χρειάζεται επίσης καθάρισμα, καθώς το πίσω μέρος τείνει να μαζεύει τρίχες, σκόνη και χνούδια. Αξιοποίησε για αυτό και τις οδηγίες της κομμώτριάς σου.

Βούρτσες, χτένες. Με υπολείμματα από τα προϊόντα styling που χρησιμοποιείς, εκτός από τρίχες γεμίζουν οι βούρτσες και οι χτένες που χρησιμοποιείς. Αφού αφαιρέσεις τις τρίχες με κάτι μυτερό, π.χ. μια μύτη από χτένα σαπούνισε τη βούρτσα ώστε να καθαρίσει εντελώς. Για ακόμη καλύτερο καθαρισμό και εάν δεν χρησιμοποιείς μόνο εσύ τη βούρτσα ή τη χτένα φρόντισε να τις πλύνεις με αντιβακτηριδιακό απολυμαντικό.

Ράσπα, λίμες, εργαλεία μανικιούρ-πεντικιούρ. Απολύμανση χρειάζεται οπωσδήποτε η ράσπα (η ελαφρόπετρα) με την οποία τρίβεις τις φτέρνες σου, που γεμίζει με νεκρά κύτταρα. Αφού τη μουλιάσεις σε αντιβακτηριδιακό απολυμαντικό τρίψε με ένα βουρτσάκι για να καθαρίσει. Λίμες και εργαλεία μανικιούρ καθάρισέ τα οινόπνευμα.

Να θυμάσαι ότι φορντίζω τα εργαλεία ομορφιάς που χρησιμοποιώ, σημαίνει ότι φροντίζω να μην επιβαρύνω το πρόσωπό μου, και κατ’ επέκταση φροντίζω την ομορφιά μου.