Μια εύκολη και πεντανόστιμη πράσινη σαλάτα με σοτέ μανιτάρια και μπλε τυρί, που συνοδεύει ταιριαστά πολλά φαγητά, για το καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι.

Υλικά

400 γραμμάρια έτοιμη σαλάτα με διάφορα πράσινα λαχανικά

1 κουταλιά ελαιόλαδο

2 κουταλιές βούτυρο

4 άσπρα μανιτάρια

4 brown μανιτάρια

2 μανιτάρια πορτομπέλο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

100 γραμμάρια μπλε τυρί

Για το dressing λαδολέμονο

150 γραμμάρια ελαιόλαδο

30 γραμμάρια χυμό λάιμ

ξύσμα από 1 λάιμ

1 κουταλιά μέλι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ, το ξύσμα από το λάιμ, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε όλα τα μανιτάρια, τα άσπρα μανιτάρια, τα brown μανιτάρια και τα πορτομπέλο, σε φέτες και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Ψήνουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά συνολικά και από τις δύο μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν τα μανιτάρια γίνβουν τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσουν. Σε ένα μπολ τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα, τα μανιτάρια, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το μπλε τυρί σπασμένο με το χέρι μας, περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.