Αστείες δικαιολογίες προκειμένου να καλύψει την αλλοπρόσαλλη στάση των δύο βουλευτών των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου και Κώστα Ζουράρι οι οποίοι με το ένα πόδι πατάνε στους Ανεξάρτητους Έλληνες και με το άλλο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Ταυτόχρονα έριξε βαριές «σκιές» πάνω από τον πρωθυπουργό σχετικά με τις καταγγελίες που έχει κάνει και στο παρελθόν για τον Νίκο Κοτζιά, σημειώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για την εμπλοκή του υπουργείου Εξωτερικών με τις βίζες.

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του Open, με τον τρόπο του κάλυψε τους δύο διπλοθεσίτες βουλευτές. Για τον μεν Θανάση Παπαχριστόπουλο τόνισε πως αν πράγματι τηρήσει αυτό που υποσχέθηκε πρέπει να παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ λέγοντας ότι δεν ωφελεί σε τίποτα να τον διαγράψουμε.

Αναφορικά με τον Κώστα Ζουράρι, τόνισε ότι είναι συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ και έχει – όπως είπε – μία αυτονομία. «Είναι πάντα συνεπής. Του μίλησε χθες βράδυ. Έγραψε στην επιστολή του ότι δεν έχει αντίρρηση να ψηφίσει αυτά που είχαμε συμφωνήσει ως κυβέρνηση αλλά όχι το Σκοπιανό». Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο κ. Καμμένος ο Κ. Ζουράρις του είπε ότι «με έχουν πάρει 50 φορές τηλέφωνο και μου ζητούν να τους γράψω μια επιστολή που να λέω πως θα ψηφίσω όσα είχαμε συμφωνήσει ».

Η λογική των επιστολών, τόνισε,  είναι μία λογική πρωτόγνωρη. «Μου δείχνει μία ανησυχία και μία ανασφάλεια της κυβέρνησης και του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού που λένε κάτσε να τους πάρουμε μία επιστολή».

Ο κ. Καμμένος πιστός στις συνομοσιολογικές θεωρίες του, μίλησε για σχέδιο εξόντωσης των ΑΝΕΛ  που είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες από τους «γέροντες του Μαξίμου» εννοώντας όπως είπε τους Αλέκο Φλαμπουράρη και Θανάση Καρτερό.

Προδομένος από τον Αλέξη

Εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά προδομένος από τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι εγώ του φέρθηκα καθαρά. «Θα μπορούσα να κάνω τον ήρωα με τις Πρέσπες. Θα μπορούσα και εγώ να εισπράξω πολιτικά τη διαφωνία με το Μακεδονικό, την ημέρα υπογραφής στις Πρέσπες» είπε για να προσθέσει στη συνέχεια απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πως με μία καρέκλα εξαγόρασαν κάποιους.

Σημείωσε ακόμη πως παρά τα όσα ακούγονται, δεν έχει εκβιάσει κανέναν.  «Δεν έχω εκβιάσει κανέναν. Με έχει στεναχωρήσει ο Τσίπρας. Δεν πίστευα ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν σας κρύβω ότι τον πιστεύω σαν ηγέτη» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Καμμένος ο ευρωσκεπτικιστής

Ο Πάνος Καμμένος πιστεύοντας ότι μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και μελλοντικά παρά την δημοσκοπική καθίζηση που έχει υποστεί, αποκάλυψε ότι στις ευρωεκλογές θα κατέβει ως ευρωσκεπτικιστής.

Ο Τσίπρας γνώριζε για τον Κοτζιά

Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε και πάλι να μιλήσει για ποινικές ευθύνες που έχει ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με αφορμή τις καταγγελίες που έχει κάνει για τις βίζες. Το ενδιαφέρον είναι ότι αποφάσισε να ρίξει «σκιές» και στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι γνώριζε την εμπλοκή του υπουργείου Εξωτερικών σε αυτό το θέμα.