Ρώσοι, Ισραηλινοί, Λιβανέζοι αλλά και Κινέζοι που πρωταγωνιστούν στο ελληνικό real estate, επενδύουν πλέον στην αγορά ολόκληρων πολυκατοικιών εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές τιμές των ακινήτων και τη μόδα της Airbnb.

Όπως αποκαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας οι επενδυτές αγοράζουν παλιές πολυκατοικίες που χτίστηκαν τις δεκαετίες του ‘60, του ‘70 και του ‘80 ανακαινίζοντας τα παλιά διαμερίσματα τα οποία στη συνέχεια τα διαθέτουν προς ενοικίαση στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Πρόκειται για πολυκατοικίες που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης, των Πατησίων, των Εξαρχείων αλλά και των Αμπελοκήπων.

Η ζήτηση για ολόκληρες παλαιές πολυκατοικίες, των δέκα – δεκαπέντε διαμερισμάτων, είναι ιδιαίτερα αυξημένη με παράγοντες της αγοράς να σημειώνουν ότι όλες οι συνοικίες που βρίσκονται σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από το ιστορικό τρίγωνο της πρωτεύουσας έχουν μπει στο ραντάρ των επενδυτών. Στόχος τους είναι η εκμίσθωση σε τουρίστες και στη συνέχεια, έπειτα από δύο-τρία χρόνια, η μεταπώληση των κτιρίων σε κάποιον θεσμικό επενδυτή.

Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τις συνοικίες αυτές ελκυστικές για εκμετάλλευση μέσω της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι ότι οι τιμές πώλησης είναι χαμηλότερες σε σχέση με το ιστορικό κέντρο, χωρίς όμως να υστερούν σε προτίμηση από τους τουρίστες, καθώς παραμένουν σε κοντινή απόσταση από τα τουριστικά αξιοθέατα της Αθήνας (π.χ. Ακρόπολη κ.λπ.), ενώ ταυτόχρονα τα ενοίκια είναι χαμηλότερα. Παράλληλα εξυπηρετούνται από μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για το πώς αλλάζει ο χάρτης των τιμών, πώς ελληνες και ξένοι επενδυτές αγοράζουν και μετατρέπουν πολυώροφα κτίρια σε τουριστικά καταλύματα.