Με τίτλο «Πρόσκληση έκπληξη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ακάρ», το τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος διορίσθηκε στην θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος και ότι τον κάλεσε στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα - και ενώ η Αγκυρα συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική της εναντίον Ελλάδας και Κύπρου, με τον Χ. Ακάρ να μιλά ακόμα και σήμερα για «Γαλάζια Πατρίδα» τονίζοντας ότι η Αγκυρα θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της σε Αιγαίο, Κύπρο και Μεσόγειο, χωρίς να δέχεται τετελεσμένα - ο τούρκος υπουργός Αμυνας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Έλληνα ομόλογό του και αναφέρθηκε στη σημασία της βελτίωσης της καλής γειτονίας και της συνεργασίας στο στρατιωτικό τομέα μεταξύ της Τουρκίας και Ελλάδος.

Στη συνέχεια το τηλεγράφημε επισημαίνει ότι o Ακάρ, δήλωσε ότι θα είναι ευτυχής να καλωσορίσει τον κ. Αποστολάκη στην Τουρκία.

Τέλος στο τηλεγράφημα υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που δεν κατονομάζονται, η εν λόγω πρόσκληση που εστάλη πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων είναι σημαντική για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί καλό παράδειγμα για τις προσπάθειες στο θέμα της ενίσχυσης της καλής γειτονίας, την οποία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, πάντοτε επιθυμεί η Τουρκία.