«Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική και αυτό είναι ιστορική αλήθεια , είπε ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, ενόψει της αυριανής ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Λένε πως υπάρχουν τρία κομμάτια της Μακεδονίας, άρα και εκτός Ελλάδας. Αυτό είναι ψέμα, γιατί το 1913 δεν διαμοιράστηκε καμία Μακεδονία, τόνισε

«Ο όρος Μακεδονία είναι μια σλαβική επινόηση, αυτό σας λέω και εγώ», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους δεν υπήρχε καμία ονομασία Μακεδονία.

Αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς πως η Πηνελόπη Δέλτα έγραφε για «μακεδονίτικα», επισημαίνοντας πως η αναφορά της ήταν λόγω της διαμάχης Ελλάδας-Βουλγαρίας καθώς οι Έλληνες αρνούνταν να τα αποκαλέσουν βουλγάρικα.

«Μετά την αποχώρηση των Οθωμανών η επαρχία προσαρτίστηκε στη Γιουγκοσλαβία και την ονόμασαν Βαρδαρία» τόνισε.

Τι υποκρύπτει η διαστρέβλωση της ιστορίας; Ανησυχούν οι ίδιοι οι ελληνες όπως το απέδειξαν στα συλλαλητήρια.

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις τόσο του Κ. Καραμανλή όσο και του Α. Παπανδρέου ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την ονομασία Μακεδονία.

«Ο Κ. Καραμανλής το 1992 είπε ότι αν τα Σκόπια δεν αποτελούσαν απειλή εκείνη την στιγμή, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τι θα γινόταν στο μέλλον αν αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το χαρτί της μακεδονικής εθνότητας», επεσήμανε.

«Δεν έχω αντίρρηση να μπουν στον ΝΑΤΟ αρκεί να αφήσουν απέξω τον αλυτρωτισμό τους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αντίθετα με τη Συμφωνία των Πρεσπών ευνοούμε τον αλυτρωτισμό τους.

Τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Γκεοργκιέφσκι έχει πάρει βουλγαρικό διαβατήριο και μιλάει ήδη για Σκοπιανούς που αισθάνονται Βούλγαροι.

Υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν λύνει το πρόβλημα, δημιουργεί πολύ μεγαλύτερο.

«Εξω από κάθε εθνική γραμμή η Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Λένε διάφοροι πως έκανα δήθεν καριέρα με το μακεδονικό. Όταν χρειάστηκε πήγα και σπίτι μου και επέστρεψα με την ψήφο του ελληνικού λαού. Και ακούω να με λένε και μακεδονομάχο, όπως άλλους που αντιστέκονται, είπε χαρακτηριστικά.