Το κύριο συστατικό μιας λαχταριστής πίτσας είναι η ζύμη. Η συνταγή είναι για ζύμη, που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας, η οποία θα απογειώσει την σπιτική πίτσα, που θα ετοιμάσετε προσθέτοντας τα υλικά της αρεσκείας σας.

Υλικά

400 γραμμάρια αλεύρι κατηγορίας 00

150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

300 γρ. νερό χλιαρό

5 γρ. μαγιά νωπή

10 γρ. αλάτι

5 γρ. ζάχαρη

10 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το1/3 από το σιμιγδάλι, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή, χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια μας ή στον πάγκο εργασίας. Γυρίζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την δουλεύουμε σταυρωτά, για 2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και δουλεύουμε τη ζύμη για λίγο ακόμη. Βάζουμε τη ζύμη στο μπολ, την σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα με χλιαρό νερό και την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, σε ζεστό χώρο. Στη συνέχεια απλώνουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. σιμιγδάλι στον πάγκο και με μαλακές κινήσεις βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει και την ακουμπάμε πάνω στο σιμιγδάλι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν, για περίπου 20 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, μέχρι να είναι διαμέτρου 28 εκ. περίπου και να έχει πάχος 0,5 εκ.  Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί του φούρνου και προσθέτουμε τα υλικά που επιθυμούμε (π.χ. ντομάτες ώριμες, μοτσαρέλα, πιπεριές, μανιτάρια κ.ο.κ.), αφήνοντας τελευταίο το τυρί.