Η κυβερνητική κρίση και η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου δείχνει «μία κυβέρνηση σε αποδρομή και έναν αδύναμο πρωθυπουργό, που επιχειρεί να διαμορφώσει μία ετερόκλητη πλειοψηφία. Η εικόνα είναι άθλια, αλλά και επικίνδυνη για τη χώρα, γιατί συνδέεται με κρίσιμα εθνικά θέματα και ζητήματα δημοκρατίας», τονίζει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Μάλιστα, αναφέρει σε άρθρο της στην ιστοσελίδα newsbomb.gr, ότι «εκτελείται ουσιαστικά αυτές τις ημέρες από τον κ. Τσίπρα σχέδιο απαξίωσης και διάλυσης των κομμάτων. Με επιστράτευση πρόθυμων γυρολόγων είτε για να σχηματίσει συγκυριακές πλειοψηφίες είτε για να αλώσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς, με τον οποίο δεν έχει καμία σχέση».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι πολύ μεγαλύτερο από την εφήμερη νομή της εξουσίας. Είναι η κρίσιμη επιλογή ανάμεσα σε εκείνους που υψώνουν τείχη για να κρύψουν την κομματική τους αλαζονεία κι εκείνους που χτίζουν γέφυρες συνεννόησης και συνθέσεων. Ανάμεσα στο «χώρια» και το «μαζί». Ανάμεσα στον εγκλωβισμό στα ψευδεπίγραφα διχαστικά διλήμματα του «εγώ ή αυτός» ή τη λυτρωτική απελευθέρωση του «εμείς»».

Η κ. Γεννηματά καλεί του πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αποφασίσουν αντί της διχαστικής συντήρησης να επιλέξουν την προοδευτική υπέρβαση. Αντί του διχασμού και τους νέους κινδύνους για τη χώρα να επιλέξουν ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.

Όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «ο εγκλωβισμός στον διχαστικό λαϊκισμό και στα ψευδεπίγραφα δίπολα κυοφορεί τον κίνδυνο να τροφοδοτηθεί ένας νέος κύκλος κρίσης. Είναι η παγίδα μίας ακόμα διχαστικής οπισθοδρόμησης που οδηγεί σε μία Ελλάδα που δεν θέλουμε και δεν μας αξίζει».